Blog Fotografie

Nieuw modelletje gevonden

Ja hoor, daar was ze dan eindelijk 2 weekjes geleden: de prachtige Ayleen. En vandaag al, mocht ik mijn nieuwe lens (Sigma 56mm f/1.4) voor op mijn Canon m50 op haar uitproberen. Wat een eer! Hoe heerlijk om zo’n klein tevreden hummeltje vast te mogen leggen.

Eerst even rustig een bakkie koffie met de nu mama van 3, voordat ik de camera tevoorschijn haal en begin te fotograferen. Voor de veilige back-up heb ik de 6D mark II bij me met de 50mm erop, maar de bedoeling is om alleen de m50 te gebruiken in combinatie met de nieuwe lens en eens niet terug te grijpen naar het oude vertrouwde. Uiteindelijk blijft de 6D ook echt op de tafel liggen en gebruik ik alleen de m50. Het valt me zeker niet tegen. Ik begin met wat kiekjes terwijl ze in de box ligt, maar al snel meldt de kleine dame zich voor de fles. Wie mij een beetje kent, weet dat ik het liefst docu-stijl fotografeer, dus schiet ik dan even fijn door. Moeders blijkt de perfecte tatoeage op de perfecte plek te hebben. Zie het plaatje links en je snapt wat ik bedoel.

Wat een heerlijk tevreden poppetje, dat blijkt te kunnen boeren als een grote dame (en zo hoort het, want anders krijg je er toch alleen maar last van) en zich lekker gelaten laat fotograferen. Later in de box maak ik nog wat fotootjes met het geboortekaartje en een gekregen speenkoord met haar naam er op en wat door de spijlen van de box heen. Natuurlijk kunnen voetjes en handjes niet ontbreken, gewoon omdat ze zo ontzettend schattig zijn en had mama nog een fotootje op het verlanglijstje. Afgewisseld met koffiemomentjes hebben we zo de ochtend alweer aan kant.

Dankjewel mama Jill voor de gastvrijheid en mooie dame Ayleen voor de prachtige kiekjes die ik van je mocht maken. Ik heb jou vandaag uitgeroepen tot mijn favoriete modelletje (naast mijn eigen kinderen natuurlijk) en ik hoop dat ik je nog maar vaak voor de lens mag zien verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *