Blog Persoonlijk

De beste cadeautjes aan mezelf

Ik hou er van: cadeautjes aan mezelf geven. Omdat ik dat zo af en toe verdien. Omdat ik vind dat dat af en toe moet kunnen en dat je jezelf dat moet gunnen. Omdat ik vind dat het belangrijk is dingen te blijven leren en te blijven ontwikkelen en gewoon omdat het leuk is om jezelf eens wat cadeau te doen.       

Zo gaf ik mezelf vorig jaar een draagconsult van Miluška van Liefdevol Dragen cadeau. Ik was het gehannes met Tyler zat op de momenten dat ik even snel bij de peuterspeelzaal naar binnen moest met hem om Hailey weg te brengen en hij alle kanten op vloog (en niet meer mee wilde naar huis). Ik was het zat dat er ellenlange strijd was voor ik Tyler in de wandelwagen had zitten. Ik had genoeg van die toestanden. Nu had ik al wel een draagzak in huis, maar die had ik alleen nog maar op mijn buik gebruikt. En ik had draagdoeken. Dat leek me toch ook wel wat, maar dan op mijn rug, aangezien die kleine vent inmiddels de 10 kilo ruim was gepasseerd. Om nou te voorkomen dat die draagdoeken in de kast zouden komen te liggen had ik Miluška opgezocht op het internet en hebben we een consult ingepland. Ze liet me een manier voor rugdragen zien en oefenen en leerde me aan het eind nog even hoe ik mijn draagzak (Beco Butterfly II) kon gebruiken op mijn rug. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat Hailey voor alsnog de enige is die in de doek heeft gezeten op mijn rug en dat ik voor Tyler nog vrij makkelijk de draagzak pak. Maar goed… ook prima. Tyler op de rug in de doek komt nog wel. Wie weet vanmiddag nog.. 😉

Op moederdag van dit jaar begon ik met de “mindful moeder training” van Lieve Moeders. Dit was naar aanleiding van een Mindful moeder challenge die ik had gedaan. Dit was goed bevallen en ik wilde hier meer van weten/leren/doen. Een “gewone” mindfulnes training had ik tijdens mijn burn out al gedaan en dat was fijn. Maar ik merkte dat het best veel was om iedere avond/dag iets te moeten. Deze training had 3x in de week een korte oefening en was wat (een stuk) meer ingericht voor de moeder van nu. ,,Vraag je partner of een vriendin naar je beste eigenschap” is een van de vele opdracht die me is bijgebleven. Wat bijzonder is dat. Mijn “dag bestellen” doe ik nog iedere dag. Op mijn spiegel op de badkamer staat een tekst die me dagelijks herinnert aan deze training. Wat een inzichten! Wat een rust! Wat ben ik blij dat ik die training heb gedaan. En iedere woensdag, vrijdag en zondag blijf ik voor alsnog gewoon de oefeningen doen. Fijn hoor, dat momentje voor jezelf.

Een paar maanden geleden heb ik mezelf een reisje naar Engeland cadeau gedaan voor de eerste week dat de kinderen bij papa zijn deze zomervakantie. Voor de afleiding voor mezelf, maar ook om de hectische, vervelende periode van mijn burn out af te sluiten en om een vriendin en mijn vroegere gastmoeder op te zoeken. De vliegtickets zijn geboekt, de treinkaartjes voor naar Schiphol zijn binnen. Ik heb er zin in. Een nachtje Kurhaus en 2 dagen Scheveningen met Hailey vallen trouwens ook wel in deze categorie.

Het laatste cadeau dat ik mezelf gaf was de inschrijving voor de online training “Kindertekeningen lezen en begrijpen” van Eveline Ruitenberg. Hier hoorde een live seminar en nog een andere training bij. Ik kwam hier op doordat ik op Facebook al verschillende keren de gratis live webinar voorbij had zien komen. De laatste keer was dit een paar minuten voor het zou beginnen. Ik zat rustig, de kinderen lagen in bed, dus ik dacht: ,,Waarom ook niet?”. De gehele tijd heb ik geboeid zitten luisteren naar wat je allemaal uit kindertekeningen kon halen, wat het lezen van kindertekeningen kan doen voor die kunstenaar die het op papier zette. Komt er aan het eind nog een mooie aanbieding voorbij… ik was verkocht. Ik heb me gelijk ingeschreven (na uiteraard een berekeningetje voor het financieel plaatje) en de volgende dagen alles uitgeprint en in een map gedaan. Me aangemeld bij en voorgesteld in de besloten facebookgroep en ik kon van start! Tekeningen verzamelen. Stof doorlezen. Aantekeningen maken. En het mooiste is dat er ook doe-opdrachten voor jezelf in zitten, in de training maar ook op de Facebook pagina van Kinderen beter begrijpen. “Doen op donderdag” was er zo eentje. De bedoeling was dat je een tekening maakte over op reis gaan. Ik maakte gelijk 3 tekeningen, waaronder deze hierboven. Deze training zorgde ervoor dat ik mijn liefde voor het tekenen weer opnieuw ontdekte. Hoe lekker is dat?! Ik kan niet wachten om er verder mee aan de slag te gaan. Heel handig voor die andere 2 weken dat de kinderen bij hun vader zijn, voor mijn afleiding 🙂

En jij? Geef jij jezelf wel eens wat cadeau? Gewoon omdat je dat verdient? Of heb je daar een andere reden voor? Laat het me weten in de reacties. Daar word ik blij van.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *