Blog Fotografie

Op de Kaleberg in de zon

Ja hoor, het was weer tijd om te fotograferen op de Kaleberg en wat had ik er lekker weer bij! Als Henny dan ook nog eens tig keer naar boven fietst voor verschillende standpunten en technieken, dan is het toch helemaal een feestje om zo met de fotografie bezig te mogen zijn?

Half 1 (iets eerder) zit Henny al te wachten op de parkeerplaats bij de Kaleberg. Hij fietst naar boven, met een kleine omweg, en ik loop naar mijn plekje in de buurt van het kapelletje bovenop de berg. Het is rustig op de route aan het begin van de middag, maar gelukkig trekt dat later wel wat aan. Zoals geschreven kwam Henny een paar keer naar beneden van dit stukje berg en kon ik hierdoor op verschillende plekken het een en ander uitproberen. Henny heeft hierdoor (straks als de wedtransfer-link) klaar is een heel stel foto’s van zichzelf op zijn MTB en voor mij geldt: oefening baart kunst. Dus je zou het “win-win” kunnen noemen.

We kletsen wat tussen de rondjes door (want het is een beste klim natuurlijk daar, zeker een paar keer achter elkaar) en als ik genoeg heb gefotografeerd in deze bocht, ga ik een klein stukje naar beneden staan, waar het ook mooi fotograferen blijkt te zijn. De een gaat hier nog sneller dan de ander en op dit stuk kan ik zowel de panning techniek uitoefenen als de beweging bevriezen.

Weer een beetje later ga ik nog maar een stukje verder naar beneden de route vervolgen, waar ik nog weer 2 plekjes heb die mooi zijn om te gaan staan. Hier heb ik al eens eerder een paar uurtjes gefotografeerd. Dus hier wist ik een beetje beter wat wel en niet zou kunnen. Henny fietste “rustig” nog een paar keer omhoog en kwam wel aan zijn hoogtemeters voor de dag zullen we maar zeggen. De daadwerkelijke afstand daarentegen was vandaag wat minder.

Tijd voor een bakkie koffie na deze locatie en om mijn plekje aan de andere kant van het hutje in te nemen. Dat blijft toch ook een prachtig stukje om te fotograferen met die paar s-bochten achter elkaar. Als ik een tijdje lekker plaatjes sta te schieten komen een opa en oma met hun 2 kleindochters in mijn buurt over een boomstronk lopen. De oudste van de twee dames vraagt wat ik aan het doen ben en wil zelf ook wel graag op de foto. Zo houd ik ook nog even een fotoshoot met die twee dametjes. Een extra detail wat het een superleuk middagje fotograferen maakte.

Ruim een uur later dan eigenlijk de bedoeling was stap ik weer in de auto en nu ik dit stukje aan het schrijven ben is de upload naar de oypo site net klaar. Was je nou gisteren aan het fietsen op de MTB route Lochem en heb je de Kaleberg meegepakt? Kijk dan even op: https://www.oypo.nl/05A913BE80EB68C1 want wie weet sta je er wel tussen! Fiets je vaker op deze route, kijk dan vooral even op https://www.oypo.nl/D4026CA26319EB1A voor alle foto’s van de afgelopen tijd. Veel kijkplezier en tot de volgende keer zou ik zeggen 🙂

2 Reacties

  1. Henny zegt:

    Mooie blog
    Van een leuke middag

  2. Gerdi Oonk zegt:

    Na de quarantaine wel voor herhaling vatbaar zoiets, maar dan misschien op een andere route met mooie fotomogelijkheden. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *