Blog Fotografie

Zoooo enthousiast!!

Gisteren fotografeerde ik voor het eerst op de MTB route op de Lochemse Berg. Omdat ik zo enthousiast was en nieuwsgierig naar het verlengde van die route op de Kaleberg, heb ik vandaag mijn spullen nog maar eens bij elkaar gezocht en heb ik nog wat platen geschoten.

Om te beginnen stond ik vlakbij een bocht waar de mountainbikers super mooi naar beneden kwamen. Bovendien kon ik al even in het voren zien dat ze naar boven zouden moeten klimmen om niet veel later bij mij langs naar beneden te suizen.

Na een tijdje fotograferen kwam er een Duitse rijder terug fietsen om mijn kaartje te vragen en nog maar een keer af te dalen voor nog een paar mooie foto’s. Super natuurlijk! Verder kwam er van alles voorbij. Jong, op leeftijd, man, vrouw, kind… het maakt blijkbaar niet uit. De een was wat vrijer dan de ander, maar vrijwel iedereen lachte even voor de camera.

Op het moment dat ik wel een beetje klaar was op dit plekje en eigenlijk naar huis wilde gaan, omdat het een stuk rustiger leek te worden, ben ik maar richting de parkeerplaats terug gelopen. Dit ging via een iets andere route dan ik heen was gelopen. Bijna bij de parkeerplaats kwam ik nog een mooier plekje tegen voor foto’s.

Ik kon het niet laten om hier nog even te wachten. Wie weet zou er nog een groepje hier afdalen en dan zou ik kunnen zien of het er op beeld inderdaad zo mooi uit zou zien als in mijn hoofd. Wat een geluk! Er kwamen er nog een paar naar beneden. Dus ook op die plek schoot ik nog een paar mooie platen en kon ik vervolgens voldaan naar huis.

Als ik dit schrijf heb ik 1 foto alvast door het bewerkingsproces gehaald en ik word er zo blij van! Hopelijk gaat het me lukken om de rest van de foto’s vanavond op www.oypo.nl/gerdioonk te zetten voor de fietsers om te bekijken en eventueel te bestellen. Maar wat ik zeker weet is dat ik daar met mijn camera vaker te zien ga zijn. Supertof!

4 Reacties

 1. Eelco Molendijk zegt:

  Hallo Gerdi, je hebt mij ook gefotografeerd en ik ben zeer benieuwd naar de foto’s
  Ik zat op een oranje Mtb met 1 vork aan de voorkant. Ik hoop dat de foto’s gelukt zijn van mij.
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik super leuk vond dat je er vandaag weer was.
  Gisteren had ik al gelezen en was er al reclame voor jullie gemaakt dat jullie er zaterdag zullen zijn.

  1. Gerdi Oonk zegt:

   Hoi Eelco!
   Heb je jezelf gespot tussen de foto’s?
   Ik moet nog even kijken of ik oppas kan regelen voor een paar uurtjes zaterdag (27mrt), maar als dat lukt zal ik zeker weer aanwezig zijn die dag. Ik denk de helft van de tijd weer op de plek waar ik als eerste stond zondag en de andere helft op de plek onderaan die afdaling waar ik de laatste paar foto’s maakte gisteren. Of jij zou nog een ander punt moeten willen aanraden, waarvan je weet dat het een mooi plekje zou zijn om te gaan staan met de camera?

 2. Hi Gerdi!

  Wat een leuk en spontaan verhaal. We vonden het erg tof om zo spontaan te fotografeerd te worden en vervolgens op je camera de mooie foto’s al te kunnen zien.

  We kunnen dan ook niet wachten op de toffe foto’s te ontvangen en hopen je zeker vaker tegen te komen!

  Jesper,
  Cliffdrop.nl

  1. Gerdi Oonk zegt:

   Hallo Jesper!

   Wat leuk dat je even een berichtje achterlaat. Ik zal eens kijken op jullie site, want daar ben ik natuurlijk ook erg nieuwsgierig naar.
   Na het afgelopen weekend ga ik zeker vaker fotograferen op verschillende plekken in de regio. Wie weet zelfs ook wel een keer in Rijssen, zoals je aanraadde. Had er even wat foto’s van opgezocht en dat ziet er ook wel supertof uit.

   Wie weet tot snel 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *