Blog Fotografie

Saal digitaal – I love it!

Het is alweer even geleden als ik een berichtje in mijn mailbox krijg van Saal Digital. Iets met een voucher ter waarde van 40 euro voor mij als ik een van hun foto albums wil uitproberen. Normaal doe ik niet zo heel veel op dit soort mailtjes uit, omdat het vaak dan betekent dat je een waslijst aan vragen moet invullen en dan uiteindelijk nog een lot van het een of ander moet afnemen om misschien uitgeloot te worden voor een tegoedbon. In dit geval open ik het mailtje toch maar even om welke reden dan ook.     

Het komt er in het kort op neer dat Saal Digital mijn website heeft gespot (geen idee hoe dan precies) en gezien dat ik me met fotografie bezig houd. Zij bieden fotoalbums en andere foto artikelen en ik mag een album maken, waarvan zij dan maar liefst 40 euro vergoeden. Nog een beetje sceptisch ga ik maar eens op de site kijken en bevalt me eigenlijk wel wat ik zie. Het enige dat ik hoef te doen is Saal Digitaal te beoordelen als het geheel klaar is. Okay, ik ben overtuigd. Dit gaan we maar eens proberen.

Normaliter maak ik mijn albums eigenlijk altijd bij Kruidvat. Lekker uitgebreide software en de kwaliteit is wat mij betreft goed genoeg voor wat ik wil bewaren voor de kinderen om later nog eens in te bladeren. Wie weet overtuigt Saal Digital me om over te stappen. Misschien ook niet. We gaan het zien. De eerste indruk is in ieder geval goed. De software is makkelijk te downloaden en te installeren en het is allemaal heel helder hoe je bepaalde dingen (achtergrond, randen, tekst, etc.) kunt veranderen/toevoegen. So far so good! 

Ik maak een beginnetje en raak dan een beetje afgeleid door allerlei werk, shoots en privé dingetjes, waardoor ik niet door heb dat mijn voucher bijna verloopt. Geen probleem, want Saal Digital helpt me herinneren. Bovendien kan ik mijn code laten verlengen als het me onverhoopt niet zou lukken om het album op tijd af te krijgen. Wat een fijne service, waar ik in dit geval even dankbaar gebruik van maak. Steeds meer ontdek ik in de software aan mogelijkheden. Dat is fijn. Het is niet zo uitgebreid als Kruidvat haar software heeft gemaakt, maar het voldoet prima aan mijn eisen voor nu. Ik klaag niet.

Wanneer ik het geheel af heb en ik mijn bestelling wil versturen krijg ik nog een melding dat ik het een en ander aan plaatsingen nog even na moet lopen. Her en der is het net niet helemaal zoals het moet zijn, dus of ik dat nog even wil aanpassen. Daarna kan ik mijn bestelling versturen en begint het wachten op het eindresultaat. Daar waar er doorgaans best een tijdje overheen gaat, levert Saal Digital dit album voor mijn gevoel heel snel! Helaas moet ik op het moment dat het op de mat valt net naar de sportschool, dus moet het album nog even wachten.

Als ik terug ben is natuurlijk het eerste dat ik doe, de kartonnen envelop open maken om te zien wat er in zit. Goed verpakt, dus geen deukjes aan de randen of hoekjes. Niet onbelangrijk. Vaak gebeurt dat uiteindelijk met het keer op keer bekijken van een album uiteindelijk wel, maar stel dat ik voor “een client” een album zou moeten maken, dan is het slordig deze af te leveren met deukjes, toch? Het valt gelijk op dat de afbeelding op de kaft mooi scherp is en het album stevig aanvoelt. Ook bij het openen van het album en het door bladeren ervan ben ik blij verrast door de kwaliteit van het geheel. Hierin zie ik wel degelijk verschil met een, misschien iets goedkopere, afdrukservice die ik eerder heb gebruikt. Mooi hoor!

Zoals geschreven zou de software van mij wel wat uitgebreider mogen, maar misschien moet ik mezelf iets meer tijd gunnen het geheel eens goed uit te pluizen? Maar ondanks dat denk ik wel dat Saal Digital er een klant bij heeft. En zou ik deze service aan anderen aanraden? Ja, zeker wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top