Blog Persoonlijk

Schepje er bovenop

Getting back in shape…

Tijdens de zwangerschap van Hailey kwam ik veel aan, maar was ik de overtollige kilo’s snel kwijt. Zo ongeveer een maand of 10 na de geboorte van Hailey was ik weer op (zelfs onder) mijn oorspronkelijke gewicht. Als ik naar de eerste “buikfoto” kijk van de zwangerschap van Tyler denk ik: ,,Ja, daar wil ik weer naar terug. Dat was een gezond gewicht en een gezonde kledingmaat. Daar voelde ik me lekker bij.” Er is natuurlijk van alles gebeurd tussen Tyler’s geboorte en nu, dus het is wel te verklaren waarom ik die extra kilo’s nog niet kwijt ben, maar nu wil ik er dan toch wel een keertje vanaf. Deze “reis” zal ik hier ook delen, gewoon voor de motivatie, want je wilt natuurlijk niet moeten melden dat het niet lukt ?

Goed… Ik ben al enige weken best heel goed bezig, al zeg ik het zelf. 2x in de week sporten in de sportschool en zo, maar het gaat me echt niet snel genoeg. Op deze manier haal ik die maat 40 niet binnen het jaar. Ik kom niet aan, maar echt snel gaat het afvallen ook niet. Nu had ik gisteren weer een afspraak bij Miranda van “Puur Miranda” en die afspraak was eigenlijk achteraf gezien wel heel goed getimed. Iedere keer als ik ongesteld ben namelijk ben ik qua kilo’s weer terug bij af, zo lijkt het althans. En eigenlijk ging me dat net een klein beetje tegen staan. Had ik het idee dat er nog iets extra’s moest gebeuren, behalve nog meer snaaierij laten staan. Een week of 2 geleden liet ik me opnieuw wegen in de sportschool en zei de coach daar dat mijn vetpercentage leek te zijn toegenomen, terwijl ik toch heel fanatiek aan het trainen was geweest. Beetje vreemd vond hij toen. Ook nu stond ik op de weegschaal en leek mijn vetpercentage in ieder geval niet afgenomen. Dat is een beetje een tegenvaller dan, maaaaaaar… gelukkig kwam Miranda met een oplossing, of eigenlijk een plausibele uitleg aan de hand van mijn eetpatroon dat ik vooraf had mogen invullen.

Aan de hand van de lijst die ik had ingevuld over een zo normaal mogelijke dag en wat ik dan zoal eet, kwamen we er op uit dat ik hoogstwaarschijnlijk een enorm tekort zou hebben aan eiwitten en veel teveel koolhydraten en (verkeerde) vetten binnen kreeg. Met de uitleg van Miranda er bij van wat eiwitten doen voor en in je lichaam klonk het me heel logisch in de oren allemaal, dat het dus niet wil vlotten op dit moment.

Maar goed, dan natuurlijk de vraag hoe ik dat zou gaan oplossen. Laat ik even voorop stellen dat ik geen voorstander ben van strenge diëten waarbij je maaltijden vervangt door shakes of repen. Voor een ieder die dat zo wil doen en waarvoor het wel werkt, vooral doen waar jij je goed bij voelt, maar voor mij is het niet. Ik heb gezien hoe zoiets misschien zorgt voor het verliezen van de kilo’s die je kwijt wilt, maar ook hoe die kilo’s jou dan weer dubbel en dwars terug vinden op het moment dat je van die shakes en repen af stapt om weer normaal te gaan eten. Dat jojo-effect wil ik niet. Dat gezegd hebbende, ook al in eerdere afspraken met Miranda, kwam ze met eiwitshakes. Mijn eerste gedachte was dus: ,,Maar dat ga ik niet doen, want…” en dan het hierboven genoemde. In dit geval is het echter meer een aanvulling. Ik nam altijd al kwark tussen de middag als lunch (ik houd niet zo van brood, anders dan de lekkere bolletjes en croissantjes) en die hoef ik alleen maar te vervangen door magere yoghurt met wat van dat poeder er doorheen. Eventueel met wat zaden en noten en/of fruit. Dat en wat koolhydraatarmere maaltijden/tussendoortjes zouden voor een sneller en beter resultaat moeten gaan zorgen.

Gedurende de rest van de dag heb ik het een beetje op me kunnen laten inwerken en thuis, toen Hailey in bed lag, ben ik me er eens wat verder in gaan verdiepen. Welke soorten hebben we op het werk zoal, hoe werkt het dan precies en hoe gaat dat er dan uit zien? Ik kwam uit op de Dieet Pro, die heeft heel wat verschillende smaken en valt ook qua prijs nog wel mee. Op hun eigen website hebben ze een pakketje waarin alle smaken zitten in portieverpakkingen, zodat je ze uit kunt proberen. Daar maar eens mee beginnen dacht ik en dan eens kijken welke ik lekker vind. Dan kan ik daarna gewoon op het werk bestellen.

Verder moet ik mijn kookboekjes maar weer eens tevoorschijn halen had ik me bedacht, die van Oanh’s Kitchen. Pindakaasbrood bakken en andere dingen uit die koolhydraatarme categorie. Dingen gaan voorbereiden in de avond om de volgende dag mee te nemen naar het werk. Dus ook dat heb ik vanavond gelijk maar opgepakt. Ik had nog een banaantje en moest nog iets bedenken voor de lunch van morgen op het werk: bananenpannenkoekjes gingen het worden, gebakken in kokosolie. Simpel, lekker en nog gezond ook.

De Dieetpro zou dinsdag bezorgd moeten worden, dus woensdag kan ik daar aan beginnen. De sportschool blijven we gewoon volhouden. Dan is een van de dingen die ik verder nog ga aanpassen, mijn koffiegebruik. Ik had het op het werk al aangepast van koffie naar thee, maar ook thuis ga ik het maar eens beperken tot 1 kopje per dag. En het aantal eetmomenten had ik al genoemd dat te hoog lag. Het doel is om dat terug te brengen naar 3 of 4. Verder was variatie het sleutelwoord. Nou, aan de bak en letterlijk een schepje er bovenop. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *