Blog Fotografie

De boer op

Een week of wat geleden sprak ik mijn overbuurman op straat. Hij sprak over de fotoclub waar hij zich recent had aangesloten. Hoe er iedere maand een opdracht was en hoe hij voor de volgende opdracht “de boer op” moest. Ik was getriggerd en ben ook maar eens gaan kijken op de site.

Nog diezelfde dag heb ik een mail gestuurd naar het adres dat ik vond op de site en de agenda bekeken om te zien welke opdrachten in het verschiet lagen. Eerst inderdaad de boer op en die foto moest binnen een week ingeleverd worden. Op zoek naar een boer dus… Dat zou niet moeilijk moeten zijn toch in de Achterhoek? Het bleek inderdaad reuze mee te vallen. Een paar dagen later reed ik al bij een klasgenootje van Tyler het erf op.

Ik werd gastvrij ontvangen en schoot mijn eerste plaatjes van de meiden die buiten aan het spelen waren. De trampoline, de trekker, een kruiwagen en gewoon rondrennen. Zo raakten de meiden vast gewend aan de camera. Even later moesten “de dames” (koeien) uit de wei opgehaald worden. De middelste dochter wilde wel graag helpen en de jongste liep er ook wel bij rond, maar bij mama in de buurt. Helaas lagen de dames al te wachten voor het hek, dus echt ophalen was het niet. Gelukkig kwam hier wel een mooie plaat uit die ik zou gaan inleveren.

Toen de koeien binnen stonden om later die dag gemolken te worden, moest ik van de middelste nog even de kalfjes bekijken, waarna ook nog even de waterbak van de iets grotere kalveren gevuld moest worden. Alles onder de begeleiding van deze kleine boerin in spe natuurlijk. Vervolgens was het wel etenstijd en tijd om de foto’s te bewerken. De moeder van het gezin blij, want er zaten wat leuke plaatjes tussen van man en kinderen en ik blij omdat ik iets had om in te leveren en een gezellige middag had gehad. Win-win! En dan is het afwachten wat er bij de fotoclub gezegd wordt. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *