Blog Persoonlijk

En nu gaat het roer om…

Tijdens de zwangerschap van Hailey kwam ik veel aan, maar was ik de overtollige kilo’s snel kwijt. Zo ongeveer een maand of 10 na de geboorte van Hailey was ik weer op (zelfs onder) mijn oorspronkelijke gewicht. Als ik naar de eerste “buikfoto” kijk van de zwangerschap van Tyler denk ik: ,,Ja, daar wil ik weer naar terug. Dat was een gezond gewicht en een gezonde kledingmaat. Daar voelde ik me lekker bij.” Er is natuurlijk van alles gebeurd tussen Tyler’s geboorte en nu, dus het is wel te verklaren waarom ik die extra kilo’s nog niet kwijt ben, maar nu wil ik er dan toch wel een keertje vanaf.               

Een tijdje geleden sprak ik hierover met een goede vriendin. Eigenlijk meer vanuit haar en hoe zij de overtollige kilo’s kwijt wilde die na de zwangerschappen waren blijven plakken en hoe we elkaar zouden kunnen motiveren om gezonder te gaan leven. We kwamen uit op een plan waarbij we wekelijks op de weegschaal zouden gaan staan en elkaar een foto zouden sturen van wat deze aangaf. Was je dan aangekomen ten opzichte van de week ervoor dan zou je 5 euro in moeten leggen, wat dan uiteindelijk besteed zou worden aan iets dat ons zou helpen het doel te bereiken.

Nou, daar ging ik dan op 30 april 2018. Op de weegschaal voor het eerst in lange tijd. Ik schrok er uiteraard van, want hij gaf maar liefst 94(!) kilo aan. Zo zwaar was ik, buiten de zwangerschappen om, nog nooit geweest! Eyeopener! Goed… en nu dan? Nou, om te beginnen maar eens stoppen met snoepen zou ik denken. Komkommer in huis halen voor de momenten dat ik zou willen snaaien, om dan dus iets gezonds naar binnen te kunnen werken. En weer sporten was de bedoeling. Buikspieroefeningen in de ochtend en wandelen, veel wandelen met of zonder kinderen. Hop hop, aan de slag!

Squashen heb ik tot op heden nog niet weer opgepakt, maar dat moet echt wel weer gaan gebeuren. Het was echter de afgelopen tijd zo enorm warm, dat dat niet gezond zou zijn daar onder dat glas. Volgens mij zou ik er zijn bezweken als ik dat wel had gedaan 😉 Maar snel… echt waar… snel ga ik dat wel weer doen op de zondagochtend.

Wel heb ik een vaste avond in de week waarop ik ga wandelen, met een vriendin van “vroeger” waarvan de dochter bij Hailey in de klas zat afgelopen schooljaar. We kwamen er bij toeval achter dat we allebei graag wilden wandelen, maar alleen niet gingen en het nogal lastig was om iemand te vinden die op dezelfde dag zou kunnen als wij zelf. Bovendien was de dag waarop wij beide konden dezelfde! Nou, top. Aanpakken die gelegenheid, wandelen met die handel.

Wel was ik nog steeds op zoek naar iets wat ik dan thuis nog zou kunnen doen als de kinderen in bed lagen. Iets anders dan op de bank gaan zitten voor de tv, met het risico op snaaien. 😉 Afgelopen dinsdag kwam ik dan de Twist & Shape tegen op een verkoophoek op Facebook. Het bleek een collega te zijn die deze verkocht voor 25 euro (normaal zijn ze geloof ik 150). Voor 25 euro kon ik dit nog wel eens proberen, was het idee erachter. Nog dezelfde dag na het werk heb ik het apparaat opgehaald en ben ik er thuis even op gaan staan. Vrijwel gelijk voelde ik welke spieren er getraind werden, terwijl ik er maar 2 minuten op had gestaan. Gisteren heb ik er een minuut of 12 op gestaan en deel 1 van de bijgeleverde DVD uitgevoerd. Ik kan je zeggen:,,Ik voel het nu goed!” Tot nu toe ben ik er blij mee. Hier kan ik wel wat mee.

Hoe dan ook zit ik inmiddels, na wat jojoën (vakantie, Reurpop, BBQ’s, verjaardagen), op 92,3 kilo. 20 euro zit er van mijn kant in de pot na 17 weegmomenten… Het gaat dus niet hard, maar het gaat. Uiteindelijk raak ik de kilo’s wel kwijt. Uiteindelijk komt het goed. Ik ga jullie op de hoogte houden 🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *