Blog Fotografie

Achterstand weggewerkt, maarrrrrr…..

Wie mij kent, weet dat mijn vader 25 april, na een lang ziekbed, is overleden. Hierdoor had ik “een beetje” achterstand opgelopen in het bewerken van de foto’s die ik gemaakt had de afgelopen tijd. Kleine opdrachten tussendoor, die handelde ik binnen een paar dagen af, maar er was bijvoorbeeld nog een bruiloft van begin april, waar ik wel al een heel eind mee was en steeds kleine stukjes verder kwam, maar die stick is inmiddels ook bij het bruidspaar aangekomen. Inclusief een klein extraatje voor het lange wachten, uiteraard. En sommige privΓ©-foto’s die ik maakte zijn nog in afwachting van de hooglichten die naar beneden geschoven moeten worden en presetje er overheen. Maar goed… dat mag de pret niet drukken en heeft geen haast.

En dan nu de “maarrrrrr…..”: Zaterdag 18 juni stond ik langs het voetbalveld van VV Ruurlo alweer nieuwe plaatjes te schieten, omdat het de laatste training van mijn zoon was. ’s Middags liep ik in de hitte met de camera en een gezinnetje door de kasteeltuin. Morgen vervul ik mijn taak als vrijwilliger van de Zwembadstichting in Ruurlo door de rally vast te leggen. De week erop maak ik op het werk iedere dag een groepsfoto van de kinderen en juffen van de speelleergroep. Donderdag daar weer op komt de Barchemse Vierdaagse “over” het zwembad en is daar het koffiepunt. Kortom, dan stapelt het te bewerken aantal foto’s zich alweer op. Gelukkig is het zo onwijs leuk om te doen, dat ik het niet heel erg vind, maar het moet wel even gebeuren.

Toen ik die zaterdagochtend, je weet wel, de 18e, mijn camera aan het instellen was met de basis van waaruit ik zou gaan bijstellen als ik ter plaatse was, bedacht ik me dat ik een keer een filmpje zag van iemand die altijd op de 2e kaart de foto’s in JPG weg liet schrijven. Dit deed hij, omdat hij sportfotograaf was en vaak snel moest aanleveren. In eerste instantie zag ik er het nut niet zo van in, omdat dat snelle aanleveren bij mij meestal niet zo van toepassing is, maar vandaag wilde ik het toch eens proberen. Geen verkeerde keuze, want bij het vastleggen van die laatste training van dit seizoen was ook iemand van het plaatselijke weekblad aanwezig. Hij wilde wel graag een foto ontvangen ter illustratie van zijn verhaal. Dus wat doe ik? Ik stuur netjes een foto in, maar vind in dat plaatselijke blad een heel ander kiekje. Nou, het zal goed zijn. Ik vind het prima. De overige foto’s zijn as we speak nog niet allemaal bewerkt, omdat er dus al die andere dingen ook nog waren en die wat meer haast hadden met het versturen.

Deze foto zou in het Achterhoek Nieuws komen… dacht ik πŸ˜‰

Die fotoshoot in de kasteeltuin was supergezellig en liep gesmeerd. Hierover ga ik verder niets verklappen, maar volgt gewoon tzt een nieuw blogje. Dit was namelijk een shoot voor een cadeautje, dus dat mag nog even lekker geheim blijven.

De speelleergroepen op de foto krijgen was weer een uitdaging van een hele andere orde. Hartstikke leuk om te doen hoor, maar krijg maar eens een koppie of 14 van rond de 3 jaar allemaal richting de camera en dan ook nog eens lachend… En dan ook nog 2 of 3 leidsters erbij, die eigenlijk vooral op de kinderen letten en daarbij vergeten dat het ook wel leuk is als ze zelf in de camera kijken πŸ˜€ Her en der heb ik die ochtenden ook nog wel wat portretjes geschoten, gewoon omdat het kon. Daar zijn de ouders/verzorgers vast ook blij mee. Ik heb in ieder geval schik gehad. Dat is ook wat waard.

De foto’s van de rally moet ik nog bewerken, maar daarbij was ook iemand van de organisatie aanwezig met een prima camera, dus dat is dan meer voor de archieven van de Zwembadstichting. Dit kan wel even wachten zonder grote gevolgen. Het is iets met prioriteiten stellen, zullen we maar zeggen.

Vanmorgen stond ik om iets voor 10en op het zwembad, om de wandelaars en een muzikant op de foto te zetten. Gewoon even een half uurtje, 3 kwartier, wat sfeerfoto’s maken. Het was vanmorgen wel warm om te wandelen en de meesten zochten de schaduw wel op. Maar dit mocht de pret niet drukken. Koffie met appelgebak (al dan niet met slagroom) ging als zoete broodjes over de toonbank en de muziek had zeker wat gezelligs. Aan de ene kant het zwembad in en aan de achterkant er weer uit, na even gerust te hebben. Het was goed toeven op het bad.

Toen ik het idee had dat ik wel genoeg plaatjes had geschoten van de wandelaars, was het ook wel hoogtijd om naar huis te vertrekken. Even snel de foto’s op de iMac, de tassen van de kinderen voorbereiden voor zwemles en turnen, wat melkproducten wegwerken en op naar Doetinchem. Het was alweer even geleden, maar ik mocht weer eens plasma doneren. Dit schoot er de laatste tijd wat bij in, vanwege de werktijden van mijn kant en de openingstijden van Sanquin die niet helemaal lekker op elkaar aansloten. Het blijft toch jammer dat je in het weekend niet kunt doneren. Als dat wel zou kunnen, dan werd dat plannen wel een stuk makkelijker. Daarover heb ik dan maar even een contactformulier ingevuld. Wie weet is er best een legitieme reden voor, maar ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die wel graag in het weekend zou willen kunnen doneren ipv er (in mijn geval) doordeweeks op het werk voor te moeten aangeven dat je die dag niet beschikbaar bent. Ik ben eigenlijk gewoon wel benieuwd of dat misschien nog in de pen zit of zo. Hoe dan ook was mijn bloeddruk prima en mijn HB boven de 8. Ik ben weer goed verzorgd als altijd en het apparaat was na 40 minuten al klaar met 820ml plasma uit mijn bloed halen en de rode bloedlichaampjes weer terug te pompen. Dat is toch iedere keer best snel, als je je bedenkt dat een gemiddelde donatie zo’n 45 minuten duurt. Ik vind het altijd een kleine moeite, maar je zult het maar nodig hebben, dan ben je toch blij dat er donoren zijn zou ik denken.

Zal ik nog maar even een klein stukje wagen aan een linkje naar Sanquin dan? Mocht je nog twijfelen of je Bloed wilt gaan doneren of ben je nieuwsgierig naar wat een plasmadonatie precies is? Kijk gewoon even op https://www.sanquin.nl en lees je in. Benieuwd naar mijn ervaringen? Vragen staat altijd vrij hier. Laat maar van je horen.

Nou, mooi geweest voor vandaag. Tijd om het bed op te zoeken, want morgen mag er weer gewerkt worden. πŸ™‚ Welterusten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *