Fotografie

Weggeefactie – verzilverd

Nou dat was leuk! Een tijdje geleden hield ik een weggeefactie. Zondag 18 augustus zouden de winnaar en ik een shoot houden van een half uurtje in de kasteeltuin in Ruurlo. Iedereen kreeg de kans om te reageren op de actie met de reden waarom juist zij deze actie zouden moeten winnen. Veel meer mailtjes dan ik had verwacht stroomden binnen. 

De reacties waren van bekenden en onbekenden, vrienden en vage kennissen, vrienden van vrienden, enz. Omdat er niet 1 verhaal echt uit sprong en omdat er toch best een aantal van mijn vriendinnen (ja, alleen dames hebben gereageerd) ook reageerden heb ik maar old-fashion-style geloot. Alle namen op een briefje, allemaal in een bakje en blind een briefje gepakt. Elise was de gelukkige winnaar.

Elise is mijn kapster sinds een jaartje of 4 en is recent moeder geworden van een prachtig kereltje, Lev. Zij wilde eigenlijk wat iedere moeder graag wil: een stel foto’s waar ze zelf ook op zou staan. Een stel foto’s van het hele gezin, compleet. Nou, dat kon natuurlijk geregeld worden.

18 augustus was het echter helemaal geen mooie dag. Het regende van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Had ik een peuter of kleuter op de foto moeten zetten, dan hadden we er misschien wel iets leuks van kunnen maken met laarzen en stampen in plassen, maar met een baby is dat natuurlijk geen optie. We hebben de shoot verzet naar afgelopen zaterdag. De bedoeling was eerst gewoon de kasteeltuin, maar uiteindelijk besloten we voor de mooie paarse heide te gaan op de Holterberg.

Lev sliep de hele weg lekker door. Bij aankomst was het even een beetje acclimatiseren voor de kleine man, maar al snel had hij het prima naar zijn zin. Op Aliexpress had ik ooit al eens een leeuw gekocht voor om mijn lens, om de aandacht te trekken van kleine kinderen. Deze vond Lev wel even interessant, maar al snel was dat over. “Vliegen” vond hij wel erg leuk, dus laten we daar maar eens mee beginnen. 🙂 Gewoon lekker spelen, terwijl ik die ontspanknop blijf indrukken, want wat een schik had het kleine mannetje!

 

 

 

 

 

Heel even de heide op hierna, welke overigens prachtig in bloei stond. Niet te lang, want de zon was wel heel fel en we wilden natuurlijk niet dat Lev of zijn ouders (of ik natuurlijk) daar last van zouden gaan krijgen. Na een paar plaatjes in het paarse, snel weer de schaduw in. Daar hadden we een klein stukje verderop nog een stel mooie boomstammen gezien.

 

Aan onze linkerhand was een grasveldje waar je blijkbaar met een camper of iets dergelijks een dagje mocht staan. De mensen daar vermaakten zich met een potje badminton of ze keken naar ons. Wij waren het vermaak van de dag. 😉 Een 2tal dames passeerde ons en maakte een opmerking over de leeuw om mijn lens, die ik alweer vergeten was. Er hing een prima sfeertje op de Holterberg.

Nog even een paar staande foto’s en wat heen en weer lopen op dit stukje bos met een mooie lichtinval aan de achterkant. Daarna had Lev het wel gezien. Hij had zich goed gehouden het afgelopen half uur met al het gevlieg en lachen naar de camera, maar nu was het wel klaar. We probeerden nog heel even een deken op de grond te leggen en hem daarop te laten liggen met de paarse heide op de achtergrond. Maar nee, dit ging niet meer gebeuren. We hielden het voor gezien en vertrokken, na een ritje naar boven om de prachtig bloeiende heide nog even te bekijken, terug naar huis. Binnen 5 minuten lag Lev weer te slapen. Wat een vermoeiende bedoeling is het ook, zo’n fotoshoot.

Wat een heerlijke ochtend was dit. De plek was prachtig. Elise, Gert en Lev zijn een heerlijk gezinnetje samen. De liefde voor elkaar was voel- en zichtbaar. De zon deed goed haar best. En Lev deed het geweldig goed. Ik heb genoten van het vastleggen van dit alles. Kon niet wachten om de foto’s te gaan bewerken toen ik thuis kwam.

De sneak peaks die ik Elise stuurde vielen in de smaak. Toen ik die had verstuurd moest ik echter even gaan fotograferen op het zwembad. Wie mij kent weet dat ik voor de zwembadstichting als vrijwilliger fotografeer. Er was een activiteit en ik had geen kinderen in huis, dus liet ik me er met mijn camera even zien. Daarna snel verder met de edits van deze shoot. De volgende dag kon ik Elise de link mailen waarop ze de gewonnen foto kon uitkiezen en eventueel bij kon bestellen als ze dit zou willen. Bovendien deed ik haar een aanbod voor de gehele galerij, zoals ik dat standaard doe bij shoots. Wat voelt het dan fijn als je terug krijgt dat ze blij zijn met de foto’s en ze ze erg mooi vinden. Als ze dan ook nog de gehele galerij afnemen, dan ben ik een blije fotografe 😀

Elise, Gert en Lev, dankjewel voor deze fijne en gezellige ochtend! En heeeeeeel veel plezier met de foto’s!

Ieder ander die dit leest: blijf of ga mijn Facebookpagina en/of deze site in de gaten houden, want deze weggeefactie smaakt naar meer! Er gaat er zeker binnenkort nog eentje volgen. Wil je daar niet op wachten en een shoot boeken? Mail me dan voor de mogelijkheden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *