Blog Fotografie

Daar word ik blij van!

Als je zelf ook foto’s maakt of je hebt een andere hobby waarbij je iets creëert, dan herken je dit gevoel vast. En misschien ook wel als je een sport beoefent en een doel behaald hebt. Ik heb het over dat gevoel van “wauw, ik wist niet dat ik dit kon” en “hier ben ik stiekem gewoon best een beetje trots op”.       

Dat gevoel heb ik dus bij bovenstaande afbeelding. Dit is gewoon het soort foto’s dat ik het liefst maak: docu-stijl. Het is het soort foto’s dat ik bij andere fotografen tegen kwam en waarvan ik dan hoopte ooit ook zoiets voor elkaar te kunnen krijgen. Nou, dat is dus gelukt!

Eerlijk is eerlijk: de lens (Sigma 70-200mm f2.8 sport) heeft hier een heel groot aandeel in. Je kunt niet met iedere lens zorgen dat de achtergrond zo onscherp wordt en je kunt niet met iedere lens dan ook nog eens zoveel afstand bewaren dat “het onderwerp” niet door heeft dat je de foto maakt. Bovendien werkt de lichtinval goed mee… Ik hou d’r van. Overigens maakt het zien van zo’n plaatje ook wel dat ik die lens toch echt wel zo snel mogelijk bij elkaar wil sparen 🙂 *Is er nog iemand die een leuke fotoshoot wil doen???* 😉

Ik vind deze foto zo leuk gelukt dat ik heb besloten hem op verschillende manieren te gaan bewerken, gewoon voor de fun. De resultaten zal ik hier onder plaatsen en dan kunnen jullie er op reageren als jullie willen.

“Debossed Clean” preset Cole’s Classroom

“Miracle” preset Cole’s Classroom

“Coste Clean” preset Cole’s Classroom

“B&W Pure Grit” preset Cole’s Classroom

“B&W Pure Glass” preset Cole’s Classroom

“Zwart-Wit Doordrukken” preset Adobe Lightroom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *