Blog Fotografie

Even geleden…

Oei, mijn laatste bericht is alweer even geleden. Met sinterklaas nog vers in het geheugen, maar wel weer in Spanje, begonnen op school en de peuterspeelzaal bij de kinderen gelijk de voorbereidingen voor de kerst. De afgelopen week waren beide kinderen elkaar opvolgend ziek, maar gingen de activiteiten zoals het kerstdiner wel gewoon door EN werd er ook nog wat gefotografeerd.

Er is ook nog ander leuk nieuws. De lens die ik op mijn verlanglijstje had staan, kwam voorbij met een dusdanig goede aanbieding dat ik die niet wilde laten lopen. Na even wikken en wegen heb ik het mezelf gegund hem aan te schaffen. Die moest op 7 december natuurlijk gelijk even goed gebruikt worden. Eerst in de ochtend bij de laatste wedstrijd van dit jaar van de JO9 van VV DEO. Het zou droog blijven volgens de berichten, maar van die miezer die er viel werd je toch best nat en koud… Gelukkig leverde het wel leuke plaatjes op.

Eind van de middag zette ik koers richting Lichtenvoorde, waar Kerkemeijer Gemini dames 1 een wedstrijd speelde tegen Longa. Volleybal is ook wel een sport waar ik graag naar kijk, dus geen straf om plaatjes te schieten. Wel een uitdaging ivm de afstand van mij tot de spelers, omdat ik niet van die tribune af wilde om langs het veld te gaan shooten. Dat zou in Borculo anders zijn, maar bij een voor mij onbekende vereniging ben ik daar toch nog wat terughoudender in. Wel kreeg ik een goede indruk van de mogelijkheden en beperkingen van mijn camera en deze lens. Bovendien waren de dames van Gemini prima tevreden met de foto’s, dus dikke prima lijkt me.

Sinds de 2e week van december kan ik tijdelijk gebruik maken van een leegstaande fabriekshal. Dat is natuurlijk ook wel erg gaaf. Hier heb ik me met collega en fotografiemaatje Jeannette een vrijdagavond ook nog fijn uitgeleefd. Ik heb de 70-200 gebruikt voor dat wat ik maakte deze avond. “Avond” schrijf ik en dat betekent dat we met flitsers hebben gewerkt. Overdag valt in deze hal lekker veel licht naar binnen door de lichtkoepels in het dak.

Het is nog onzeker hoe lang deze hal vrij blijft voor mij/ons om te gebruiken, dus maar even zo veel mogelijk plannen was de gedachte. Daarom heb ik een exclusieve Facebook-winactie geplaatst. De winnares van deze actie ontvang ik hier morgen met haar 2 (tiener)zonen voor een stoere shoot. Ook hiervoor zal ik de 70-200 gebruiken, maar in dit geval waarschijnlijk zonder flitsers (al neem ik ze wel mee voor de zekerheid). En volgende week is het de bedoeling dat ik er wat beeldmateriaal zal verzorgen voor een kennisje van vroeger, die haar eigen praktijk heeft tegenwoordig. Bedrijfsfotografie, ook leuk.

Voor nu wil ik jullie in ieder geval hele fijne feestdagen wensen en al het goede voor 2020! Maak er wat moois van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *