Blog Fotografie

Onverwacht plaatjes schieten

De bedoeling was om vanmiddag even iets af te geven, onderweg naar Barchem of Lochem, om daar te gaan fotograferen. Het liep een beetje anders, maar wat pakte het tof uit!

,,Wil je koffie, of ga je gelijk door?” is de vraag als ik iets kom afgeven. Nou, als je tijd hebt laten we maar een bakkie doen dan, gezellig. We raken aan de klets en ondertussen wordt de jongste telg van het gezin wakker. De kleine dame belandt bij mij in de armen en ik mag haar uiteindelijk zelfs de fles geven. Het ene kopje koffie worden er 2, maar daar blijft het niet bij.

Terwijl ik met mijn kleinste modelletje op de arm sta, om haar te laten boeren, komen er 2 dames van de eerdere generaties binnen. Mijn camera(‘s) laat ik nooit in de auto liggen ivm de verzekering, dus die heb ik in de tas naast me staan. Ik vraag of deze dames een 4-generaties-plaatje geschoten willen hebben. Dat lijkt ze wel wat, dus niet veel later zitten we buiten en schiet ik ook maar vast wat andere plaatjes.

Uiteindelijk zullen er vele foto’s volgen. Wat een gezelligheid en gastvrijheid. Maar ook superleuke reacties op dat wat op het schermpje van mijn camera al bekeken wordt. Ik verlaat het adres aan het eind van de middag, om maar niet meer naar Barchem of Lochem te vertrekken, maar om gewoon naar huis te gaan om deze foto’s te bewerken.

Prachtig hoor, deze 4 generaties. En wat een eer om zoiets vast te mogen leggen. Hoe fijn om de dames blij te maken met de foto’s en wat een goed besteedde middag. Dames, dankjulliewel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *