Blog Fotografie

Box-Shoots

Ja hoor! Ik heb wat nieuws ontdekt wat ik echt geweldig vind om te doen! Box-Shoots! Ze zijn fantastisch!

Een tijd geleden zag ik ze al voorbij komen en leek het me zeker al leuk om te doen, maar niet heel haalbaar. Toen kwam Covid-19 en gingen scholen de schoolfotografen afbellen. Zo ook de school van mijn kinderen. Voor Tyler niet zo’n spul, omdat hij maar een paar weekjes met deze kinderen in de klas zit. Maar Hailey heeft een paar kinderen in de klas die in groep 1 zitten en dus niet mee gaan naar 3 en 2 kinderen die gaan verhuizen en om die reden voor het laatst bij haar in de klas zitten. Hoe lossen we dat op als we een camera in huis hebben?

Juist! We maken de foto’s zelf wel! 🙂 De fotograaf was niet voor niets afgezegd, dus een klassenfoto waarbij alle kinderen netjes in het gareel op een aantal rijen staan, dat ging niet op natuurlijk. Daar kwam die box weer om de hoek kijken. Dan kun je alle kinderen afzonderlijk op de foto zetten en uiteindelijk een collage maken, die dan de klassenfoto vormt.

Een box was zo gemaakt, een kalender waarin alle ouders zelf een moment konden prikken zo gevonden en dat was dan dat. 3 weken lang de weekenden fotograferen, want de klas bestaat uit 28 kinderen. Maar vanaf het eerste plaatje dat ik schoot was ik verkocht!

Alle kinderen mochten iets meenemen wat ze leuk vonden. Zo zag ik een aantal voetballen voorbij komen, maar ook microfoons, een gitaar, tractoren met toebehoren, bloemen, skeelers en zelfs draken! Ge-wel-dig! Vrijwel allemaal vonden ze de box ook erg interessant. De een deed nog gekker dan de ander en het was allemaal lekker ongedwongen. Ik hou d’r van.

Fotograferen deed ik met 2 camera’s. 1 op een statief voor de gehele box zoals hiernaast en 1 met mijn zoomlens voor de foto’s zoals die hierboven. Schilderstape op de grond voor waar de lampen en het statief moesten staan en gaan met die banaan. Oh wat was het leuk!

Al snel kwamen er vragen van moeders met meer dan het ene kind dat bij Hailey in de klas zit en goede vriendin Linda wilde ook graag van Nore en Siem wat leuke plaatjes voor vaderdag (ja dat kan ik al zeggen nu, want Siem kan geen geheimpjes bewaren 😉 ), dus ook zij namen plaats in de box. En daarmee kon Hailey ook even met haar beste vriendinnetje op de foto. Top natuurlijk! Zelfs met Tyler en Siem bij in die box paste het nog.

Naast Nore en Siem heeft ook een van mijn favoriete modelletjes een plekje in de agenda geprikt. Nou ja, haar moeder dan, maar you get my drift. Zeg nou zelf, deze mooie meid wil toch iedereen wel voor de camera? 3 outfits en verschillende attributen had ze meegenomen. Aangezien zij vandaag 9 is geworden en de box 1.20m is kon Ayanna de beide zijkanten aanraken en niet rechtop staan, waar dat bij de klasgenoten van Hailey maar voor een enkeling gold. Groot en klein kan dus in die box gefotografeerd worden. Machtig toch?

Inmiddels is de klassenfoto bijna klaar en heb ik de foto’s van Ayanna op 2 verschillende manieren bewerkt. Ik had Boho presets voor mijn credits van Cole’s Classroom bemachtigd. Die wilde ik graag eens uitproberen. De foto’s van Ayanna leenden zich daar goed voor. Ja toch?

Er zijn voldoende aanvragen om binnenkort even een dagje/weekendje te plannen om wat meer van deze foto’s te maken, maar dan voor wie er op in wil tekenen. Ik kan niet wachten! Hou je de site en facebook in de gaten en zie ik jou en/of je kind(eren) dan in die box voor mijn lens?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *