Blog Fotografie

MTB Route Ruurlo verkennen

Op mijn Facebookpagina kondigde ik het al aan, dat ik morgen en overmorgen langs de MTB route in Ruurlo zou staan met mijn camera. Vandaag ging ik even een klein stukje verkennen, zodat dat morgenvroeg niet meer nodig is.

Vanaf mijn huis rijd ik via de Dekkersweg naar de Vordenseweg en steek daar over. Mooi plekje om de auto te parkeren. Daar vandaan kan ik namelijk prima naar links of rechts lopen om te bekijken waar ik tijdens de paasdagen mooie plaatjes zou kunnen gaan schieten. Eerst maar eens links dan… Al snel vind ik daar deze leuke bocht. Natuurlijk is het dan het mooiste om het ook gelijk uit te proberen, maar al wat zich laat zien… geen MTB’ers helaas. De wandelaars en “gewone” fietsers kijken me wat verbaasd aan, zo met mijn camera tussen 2 makkelijk begaanbare paden in. Ik snap het wel. Even een stukje de andere kant op dan maar.

Op een filmpje dat ik heb gezien op YouTube over dit pad, zag ik wat leuke bultjes en mogelijkheden tot sprongetjes. Die zouden hier ergens te vinden moeten zijn. Ik hoef niet ver vanaf de auto naar links te lopen voor ik de eerste van die plekjes heb gespot. Het toeval wil dat er dan ook net 2 MTB’ers niet lang na elkaar passeren. Even kijken of het daadwerkelijk lijkt op wat ik in mijn hoofd heb… Hmmm…niet helemaal. Het is leuk, maar toch nog maar een stukje verder het pad over.

Zo’n 200 meter verderop zie ik het bruggetje en een paar mooie bochten EN datgene dat ik zocht: de bultjes. Het wachten kan beginnen, want ook hier wil ik uiteraard wel even oefenen en daar heb ik een MTB’er voor nodig die me passeert. 😉 5 minuutjes denk ik dat ik moet wachten. En daarna nog eens ongeveer dezelfde tijd, maar dan kan ik wel nog 2 heren vastleggen op deze plek. Top!

Volgens mij heb ik mijn plekjes gevonden, in ieder geval voor eerste paasdag. Mijn auto zet ik weer op dezelfde parkeerplaats neer en dan pak ik denk ik deze plekjes in de buurt van de oversteek vanaf de Dekkersweg. Zie je mijn witte auto met groot SWIFT op de zijkant staan en spot je mij met mijn camera… Houd dan vooral mijn Facebookpagina in de gaten voor wanneer de foto’s op mijn Oypopagina te vinden zijn. Veel fietsplezier! En niet vergeten te lachen! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *