Fotografie

Verjaardag in Coronatijd

Een paar weken geleden kreeg ik een uitnodiging voor een verjaardag, met een vraag er achteraan. De zoon van een vriendin hield een, momenteel populaire, coronaproof, drive-through-verjaardag. Uiteraard was het de bedoeling dat ik al toeterend ook even langs zou rijden om mijn cadeautje af te geven en hem te feliciteren, maar of ik daarna dan het geheel op de foto wilde zetten. Ja natuurlijk! Hartstikke leuk! Daarna zou de zoon van vrienden van hen op dezelfde plek zo’n kleine stoet langs krijgen en of ik dat dan ook wilde vastleggen. Ja hoor, dat is geen probleem.

Gisteren was het dan zo ver. Er waren wat afmeldingen in verband met testen waarvan de uitslagen nog niet binnen waren of mensen die moesten werken enz. Maar voor de eerste jarige job kwam er binnen het gestelde tijdspad zeker genoeg langs. De meesten in de auto, maar de overbuurjongens hadden de skelter gepakt, aangezien zij niet beperkt worden door die 1.5m afstand en zo. Ook leuk!

Je zag deze jongen van nerveus voor de eerste bezoekers naar op zijn gemak bij de rest gaan. Handen schudden met een zelfgemaakte kartonnen hand aan een stok is veel minder intimiderend en nog hartstikke leuk ook! Genieten met een grote G voor alle aanwezigen.

Bij de statafel handen schudden, zingen en cadeautjes afgeven met een schepnet of op een plankje. Bij het volgende station een taartje in een bekertje gemaakt door moeder en zoon en wat te drinken in een flesje of blikje. En dan weer doorrijden. Een groot feest dus.

En ik? Ik had de grootste lol terwijl ik dit hele tafereel mocht fotograferen. Een beetje lucht in deze coronatijden. Doen wat ik het liefst doe: herinneringen docustyle vastleggen op de gevoelige plaat.

Deze drive-through-verjaardagen bewijzen wat mij betreft hoe creatief we allemaal zijn. En ja, er moet zo min mogelijk beweging/verplaatsing/verkeer zijn, maar in dit geval versier je je auto thuis, je rijdt langs, doet je raampje open en stapt niet uit, voor je weer terug naar huis rijdt. Dus valt dit dan onder die noemer? Of is dit nog veiliger dan het steunen van de lokale horeca door maaltijden af te gaan halen? Ik denk het laatste en ik denk dat we bij mogelijkheid beide vooral moeten doen.

Kwarktaart en drinken
Handjes schudden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *