Blog Fotografie

Zwembad Stichting Ruurlo

Volgens mij is dit het derde seizoen dat ik vrijwilliger ben bij de Zwembad Stichting Ruurlo. Dit begon even geleden met een gezinsabonnement dat (ja ook nog in deze tijd) uit 2 volwassenen en 2 kinderen die op hetzelfde adres woonden moest bestaan. Er was geen mogelijkheid om mijn moeder als 2e volwassene op het gezinsabonnement te zetten, maar ik kon wel vrijwilliger worden en dan zou mijn abonnement in ieder geval gratis zijn. Aangezien dit vrijwilligerswerk goed kon bestaan uit het maken van foto’s van het zwembad en de sporthal en/of evenementen die daar plaats vonden, leek me dit een prima plan.

Afgelopen jaar ben ik niet op het zwembad geweest. In verband met Corona ging het zwembad toen heel laat in het seizoen open en van activiteiten kon en mocht geen sprake zijn. Fotograferen gebeurde dus ook niet. Maar dit jaar is het allemaal anders. De besmettingen zijn hoog en lijken weer op te lopen, maar Nederland (en de wereld) is iets beter ingesteld lijkt het op wat er speelt. Er mag op dit moment in het zwembad in ieder geval banen getrokken worden, dus het diepe bad is open voor bezoekers. Er mogen niet veel mensen tegelijk zwemmen, maar er mag in ieder geval (in een buitenbad) gezwommen worden en dat is al heel wat.

De vraag kwam afgelopen woensdag, of ik weer wat foto’s zou willen maken dit seizoen. Sfeerfoto’s. Up-to-date foto’s voor de zwembadkrant. Plaatjes voor de Social media. Natuurlijk wilde ik dit wel weer doen dit jaar. Niets leukers dan foto’s maken van mensen van alle leeftijden die het naar hun zin hebben, omdat het mooi weer is en er gezwommen kan worden. Ik ben weer van de partij! Zeker!

Nadat ik op de MTB route wat plekjes was wezen verkennen, kwam ik op de terugweg naar huis praktisch langs het zwembad. Even naar rechts afslaan dus en eens kijken of er wat te doen is, aangezien het zonnetje best heel lekker schijnt. Er zijn mensen in het water, toevallig allemaal dames, dus kan ik mooi wat kiekjes maken.

In de snelle baan is een dame aan het zwemmen, die ik ook nog enigszins herkenbaar (als je haar kent weet je vast wie het is) gefotografeerd heb. Dergelijke foto’s mogen natuurlijk niet zonder toestemming gebruikt/geplaatst worden op mijn site, de zwembadkrant en/of Social media, maar ik kan me voorstellen dat deze dame het wel leuk zou vinden om die foto’s te ontvangen. Was jij nou vanmiddag tussen 14.00 en 14.45 in de snelle baan (baan 6) aan het zwemmen, neem dan even contact met me op voor de foto’s. Vertel me in een mail even welke kleur jouw badmuts en zwemhorloge hebben en dan stuur ik je de foto’s via een we-transfer-link met alle plezier toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *