Blog Fotografie

Giga Groen

Kijkavond op de Kerst Zwartschool en ik mag foto’s maken van een ieder die dat wil. Wat een leuke avond is dat zeg! En wat komen er een boel mooie plaatjes uit voort! Ik zeg: voor herhaling vatbaar.

Een tijdje geleden is er een vergadering van de Ouder Raad van de school en hebben we het over de invulling van deze groep ouders, tijdens die avond. We zorgen altijd voor koffie, thee, ranja en wat lekkers, maar de laatste keer was er ook een grabbelton bijvoorbeeld. Dit keer heb ik voorgesteld een achtergrond op te zetten en foto’s te maken van de bezoekers die dit willen.

In de ochtend zet ik al het een en ander op, samen met een mede-ORlid. Gezellig en leuk om te doen. Ik had wat klimop en andere decoratie meegenomen, maar dit was allemaal wel wat karig qua achtergrond. Uit de bladkorf voor de school kwam nog wat blad voor op de groene matten die er al lagen en rondom de boomstammetjes van HD Hout & Design om op te zitten. Nog is het niet helemaal naar ons zin, dus op naar de bloemisten in Ruurlo die zelf die avond ook aanwezig zullen zijn. Marco van Bloemen Groot Jebbink heeft niet veel woorden nodig om te begrijpen wat we bedoelen als we de foto van de huidige setting laten zien. Hij zegt: ,,Komt in orde, we nemen wat mee vanavond.” Tof hoor!

Als dat geregeld is, dan is het tijd voor mijn standaard ren-en-vlieg-donderdag-programma: lunchen, GLI, Hailey en Tyler ophalen, naar oma, Tyler daar omkleden voor zijn zwemles, naar Borculo rijden voor die zwemles, 45 minuten in de kantine kijken en dan weer terug om Tyler af te zetten bij oma en zelf door te kunnen naar de kijkavond. De kinderen volgen later met oma Diny, oma Alwine en papa als de school open is.

Terug op school is Groot Jebbink er eerst nog niet… ze zullen nog wel komen toch? Even een snel belletje en ik krijg het antwoord waar ik op hoopte: ,,Ze zijn onderweg.” Fijn fijn. Er wordt inderdaad iets moois neergezet dat de achtergrond helemaal af maakt. Ik ben blij en heb er zin in. Aangezien de school nog dicht is, gaan eerst de aanwezige OR leden maar even op de foto en wordt er nog wat gerommeld om alles gereed te krijgen voor de eerste ouders die de school bezoeken.

Wanneer de school open gaat voor het publiek, lijkt het eerst niet zo op gang te komen, maar als het eenmaal op gang is, dan loopt het als een trein en heb ik zelfs weinig rust meer tussendoor. Grote vriend Duuk komt ook enthousiast het lokaal binnen lopen, samen met zijn papa, mama en zus. Ik krijg eerst een van zijn dikke knuffels en dan zit hij al op een boomstam. Tijd om zijn jas uit te trekken heeft hij niet. 🙂 Na de foto van Duuk alleen wil hij toch ook nog wel met zijn zus op de foto en ook zus Jula wil nog even alleen op de foto.

Zo komen er gedurende de kijkavond wel meer bekende koppies voorbij, maar ook verbaasde gezichten van zowel kinderen als ouders die mij met de camera bezig zien. Deze uit de hand gelopen, superleuke, hobby is dus nog niet helemaal algemeen bekend in Ruurlo. Zo heb ik dus geholpen de kas van de Ouder Raad van school te spekken en mezelf een beetje op de kaart gezet. 🙂 Ennnn ook nog wat fotogenieke kinderen gespot. Leuk hoor!

’s Avonds gelijk na het aflossen van oma maar vast de eerste foto’s bewerkt en sommige ook vast doorgestuurd. De rest van de foto’s zijn vandaag bewerkt en verzonden. Allemaal veel plezier met de foto’s en hartelijk dank namens de OR voor de deelname 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *