Blog Fotografie

Koningsdag op de Kaleberg

Vanmorgen besloot ik dat ik vanmiddag nog even zou gaan fotograferen op de Kaleberg in Barchem. Het was mooi weer en veel mensen zouden vrij zijn, dus de kans op een drukbezochte MTB route was best aanwezig. Ik bleek geen ongelijk te krijgen en wat was het fijn om lekker buiten te zijn.

Bij aankomst in Barchem blijkt het op de parkeerplaats bij Eethuis de Kaleberg best vol te zijn met auto’s. Dat is een goed teken. Ik besluit dat ik vandaag begin met fotograferen links van die Eethuis, bij mijn vertrouwde slinger bochten onderaan de berg. Het is maar heel even wachten op de eerste fietsers, waarna het lekker door blijft lopen.

Henny blijkt ook aan het fietsen, wat tussen het fotograferen door nog weer een gezellig praatje oplevert. Bovendien wordt er door verschillende fietsers gestopt of terug gefietst en gevraagd om een kaartje. En als ik na een tijdje richting de andere kant van de berg wil gaan lopen, kom ik op de parkeerplaats een gezin tegen met een welverdiend ijsje. Zij vragen of ze er goed op staan en de jongens willen onder andere weten hoe oud ik was toen ik begon met fotograferen. Mijn antwoord: ,,Ik denk een jaar of 12, maar dat was dan niet met een camera als deze hoor.” De volgende vraag is hoe oud ik dan nu ben. Tja… 26 jaar waarin ik het altijd leuk heb gevonden te fotograferen en de hobby gaandeweg flink heb uitgebreid. Nog even snel een fotootje bekijken die ik maakte onderaan de afdaling, welke in de smaak valt. Prima gelegenheid voor een gezinskiekje, voor ik uiteindelijk door loop naar een van mijn andere plekjes.

Bovenaan de berg sta ik nog niet eens lang te wachten als dit gezinnetje weer langs de lens rijdt. Met voldoende afstand van elkaar, zoals ik beneden had aangeraden om ze er allemaal goed op te kunnen krijgen, en natuurlijk een mooie grote glimlach of een goede stoere blik zoals afgesproken. Superleuk! Nog een half uurtje fotografeer ik aan die kant van de berg, voordat ik naar huis vertrek.

Aangezien ik 18:00 bij mijn ouders word verwacht waar ik heerlijk gewoon kan aanschuiven en mee kan eten, heb ik er nu een paar foto’s uitgezocht om te bewerken en schrijf ik dit stukje. Het bewerken van de foto’s zal morgen worden om verschillende redenen, maar vooral omdat ik er dan meer dan voldoende tijd voor heb. Kortom: heb je mij langs de kant van de route zien staan met mijn camera, houd dan de MTB map op www.oypo.nl/gerdioonk in de gaten om te zien of je er tussen staat. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *