Blog Fotografie

Weer eens iets heeeeeel anders

De laatste tijd fotografeer ik vaak iets dat ik nog niet eerder heb gedaan, zo ook vandaag. Om half 11 ongeveer meld ik me deze zonnige ochtend namelijk bij de vrijwilligerstent van Stichting Survivalrun Neede. Ik mag bij de sponsorwand de gefinishte deelnemers fotograferen tussen 11 en 14 uur. Zoals geschreven: dat deed ik niet eerder.

Het eerste dat opvalt is dat de organisatie goed voor haar vrijwilligers zorgt, want ik krijg een tasje met broodjes, wat lekkers, een appel, een flesje drinken en een thermosfles met koffie mee. Tussen de middag komen ze rond met een broodje rookworst en ik zou ook nog een patatje met een snack hebben mogen halen. Tjonge. Netjes hoor!

Hoe dan ook, als ik dit tasje in ontvangst heb genomen, loop ik naar de sponsorwand en zet mijn statief en camera op. De eerste deelnemer meldt zich al snel en is enthousiast. Daarna neemt het enthousiasme echter wat af en lijkt het sponsorbord niet heel handig geplaatst in combinatie met de uitslagen/tijden aan de overkant. De binnengekomen deelnemers verzamelen zich -vergezeld door hun supporters- voor dit scherm. Her en der is er nog eens een deelnemer die ik op de foto kan zetten, maar dan moet ik wel eerst de menigte vragen aan de kant te gaan. Even voelt het een beetje nutteloos dat ik er sta.

Wat later valt het scherm uit, of worden de tijden er in ieder geval niet meer op weer gegeven, waardoor de deelnemers niet meer blijven hangen. De tijden zijn namelijk wel te vinden op FB en de telefoons zijn natuurlijk achtergebleven bij de achterban. Bovendien besluit ik dat ik toch maar een stap of 2 naar voren zet om wat zichtbaarder te zijn en dan misschien maar niet het gehele sponsorbord er op te krijgen. Het is dat of geen enkele deelnemer op de foto… Dit leek me wel een makkelijke keuze.

Het stukje “vreemden aanspreken met de vraag of ze op de foto willen” wordt hierdoor ook geoefend vandaag. Dus ook nog uit mijn comfort zone vandaag. Een aantal deelnemers komt terug voor een 2e fotomoment met een teamgenoot of een familielid. De ene deelnemer maakt er een heuse shoot van, de andere gaat even snel staan en vindt het wel best.

En ik? Ik ben vooral erg onder de indruk van die laatste hindernis. Wat een gevaarte! En hoe kan het dat de meesten zo snel alweer een glimlach op hun gezicht kunnen toveren als ze net zo’n parcours (2x!) hebben afgelegd en finaal kapot zijn gegaan?! Ik snap er helemaal niets van.

Om 2 uur zou ik stoppen, maar dan zijn er nog een aantal rode shirts niet binnen. Het plan is om die nog even af te wachten. Alleen zijn ze om 14.45 nog niet allemaal binnen en dan vind ik het toch echt wel mooi geweest. Morgen weer een dag. 😉 Dusssss doe je morgen mee met de SurvivalRun in Neede en finish je tussen 11.00 en 14.00? Verwacht mij dan bij de finish voor de sponsorwand. Oh, voordat je van start gaat voor mijn lens verschijnen mag ook! Tot morgen???

Heb je vandaag meegedaan en ben je door mij op de foto gezet? Dan kun je de foto’s vinden op de FB pagina van de survivalrun Neede in FB formaat. En op https://www.oypo.nl/466237BF4F1B0D29 zijn ze eventueel te bestellen in hoge resolutie als download of afdruk of wat dan ook. Kijk er eens rond zou ik zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *