Blog Fotografie Geen categorie

Niets mooiers dan een zwangerschap

Als ik op een donderdagochtend met van alles en nog wat bezig ben, krijg ik een berichtje van een vriendin van mijn schoonzusje. Zij is 32 weken zwanger, wilde dit wel graag vastgelegd hebben en had mijn nummer gekregen. Dat kan natuurlijk geregeld worden. Gezien de 32 weken mag het best een beetje op korte termijn van de moeder in spé en zo wordt er een afspraak gemaakt voor de zondag er op. Dat komt toevallig goed uit voor beide partijen.

Als ik aan kom rijden, blijkt de straat nog niet echt een straat te zijn. Dat gebeurt natuurlijk als laatste, als alle huizen klaar zijn en dat is in deze straat nog niet het geval. Even kijken waar ik dan het beste kan parkeren, want ook parkeerplaatsen zijn er natuurlijk nog niet. Bij binnenkomst gelijk maar even de schoenen uit, omdat geen straat betekent dat er wel modder en zand ligt. Ik wil uiteraard niet met modderschoenen binnen komen banjeren in zo’n mooie nieuwe woning.

Je kunt zeggen wat je wilt van de nieuwbouwwoningen van het moment. Iets met 13 in een dozijn of huizen zonder karakter. Dat gaat voor het huis van dit jonge stel echt niet op. Het is er gezellig en stijlvol ingericht. En vooral: wat een licht komt er binnen door de grote raampartijen! Ik word hier als (hobby)fotograaf wel heel blij van. Vooraf had ik al allerlei ideeën opgedaan via Pinterest, want goed gejat is nog altijd beter dan slecht verzonnen, niet waar? Deze plaatjes zie ik hier al gelijk tot leven komen. Snel beginnen dan maar.

De eerste “halte” is de babykamer. Ook al zo’n fijne lichte ruimte met een hele fijne energie. Lekker neutraal ingericht en een lichtbruine zon achter het ledikant. Prima plekje voor de eerste foto’s bij het bedje en in de hoek van de slaapkamer, maar ook in de deuropening. De eerste plaatjes staan er op. Ik word er helemaal enthousiast van. Leuk stel ook om te fotograferen. Ze geven zelf aan niet zo vaak en zo graag op de foto te gaan, maar zijn beide superfotogeniek.

Na de babykamer is de slaapkamer aan de beurt. Even een snelle kledingwissel om te zien hoe een lichte jurk lijkt bij wat we in gedachten hebben. Het kan allemaal. Gelukkig heeft de mama to be geen last van andere kwaaltjes dan vermoeidheid. Op de slaapkamer komt ook zo’n mooie lichtbundel naar binnen. Hier zijn geen steigers van de bouw aan de overkant te zien, dus de betere plek voor een silhouetplaatje.

Dan is het boven wel klaar, denken we. Tijd om naar beneden te gaan waar ik nog wat ideetjes heb voor op en om de bank en voor een effen, lichte wand. Daarvoor wordt toch de donkere jurk weer tevoorschijn gehaald. Helemaal goed. Het pakt allemaal net zo mooi uit zoals ik dat in gedachten heb. Zowel op de bank als voor de wand en vanuit de verschillende hoeken. We schieten ook nog een paar plaatjes waar geen gezichten op staan, want dit koppel wil niet herkenbaar op social media. Nu overleg ik sowieso altijd even wat iedereen die op de foto staat wil, wat ik mag doen op FB en Instagram bijvoorbeeld. Wil men niet herkenbaar in beeld, dan is dat helder en respecteer ik dat uiteraard.

Na deze foto’s nog even een snelle check of de aanstaande papa en mama nog verdere ideeën hebben, of er nog iets is dat ze missen en dan zit het er al weer op. Met het volste vertrouwen verlaat ik dit heerlijke huis om de foto’s te gaan bewerken. Verrassing: ik heb dit keer eens niet 20 foto’s van dezelfde pose! Slechts(?) 125 foto’s van een uur fotograferen, waarvan er nog veel zullen weg vallen. Simpelweg omdat ik wel meer dan 1 foto van dezelfde pose maakte en ik me heb voorgenomen daar ook eens niet te veel van te leveren, maar gewoon 1 goede per pose. Hooguit een 2e in zwart-wit, maar verder niet. Eens zien hoe dat gaat. Wish me luck!

Inmiddels heeft de mama in spé al een serie voorproefjes gekregen. Deze zijn goed ontvangen. Tijd om de rest te gaan bewerken. Wat een heerlijke hobby is dit toch! Zo’n zwangerschap is toch iedere keer weer een wonder en een eer om te mogen vastleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *