Blog Fotografie

Stapje voor stapje

Stapje voor stapje

Al zo lang ik me kan herinneren maak ik graag foto’s. Herinneringen vastleggen, heerlijk. De camera ging mee tijdens het stappen, tijdens septemberfeesten, etc. Eigenlijk zoals we nu allemaal de telefoon meenemen om selfies te kunnen maken, had ik mijn compactcamera bij de hand. Van mijn jaar in Engeland heb ik waarschijnlijk duizenden foto’s gemaakt, om over de kinderen nog maar niet te spreken. Een jaar of 10 geleden stap ik over van een gewone compact camera naar spiegelreflex. Dan is het hek van de dam. Ik maak een tijd lang foto’s van alles wat ik kan bedenken en van een ieder die me daar naar vraagt. Geen idee wat ik doe qua instellingen, maar meestal komt er best wat leuks uit. De fotografiecursus die ik altijd nog wil volgen blijft echter nog wel een tijd uit. Inmiddels volg ik wel alles wat ik vinden kan online qua webinars en bied ik zogenaamde “oefenshoots” aan om vooral gewoon beter te worden. In deze “blogreeks” neem ik je mee in mijn fotografie-avontuur dat ik ingestapt ben en nu eindelijk wel eens over de finish wil trekken.

Mei 2019… Vakantiegeld, belastingteruggaaf, ik word er wel blij van. 🙂 Natuurlijk houden we even een deel achter de hand voor onvoorziene uitgaven en de APK van de auto die er aan zit te komen, maar het betekent alsnog dat ik mijn “oude” 7D kan gaan verkopen en voor een full frame camera kan gaan. Jeej!

Voordat het vakantiegeld binnen komt en ik de definitieve aanslag heb ontvangen van de belastingdienst, ben ik al druk aan het googlen op wat dan de beste zet zou zijn. Welke camera past bij mij en helpt me de komende 5 tot 10 jaar vooruit? Wat heb ik nodig? Wat zijn mijn wensen? Wat is een must en wat mag? De bronnen op Cole’s Classroom worden aangesproken en zo ook wat andere kanalen. Uiteindelijk moet het dan een Canon 6D Mark II gaan worden. De 5D Mark IV klinkt ook heel aantrekkelijk, maar is 2x zo duur. En na het horen dat een van de mentoren van Cole’s Classroom ook de 6D Mark II gebruikt om er daadwerkelijk haar brood mee te verdienen is voor mij helder dat het onzin zou zijn om voor een uit de hand gelopen hobby het dubbele geld uit te gaan geven voor de 5D Mark IV.

Okay, dat is dan duidelijk. Maar wanneer ga ik die camera dan kopen? Wanneer ben ik vrij en wanneer heb ik tijd om naar Almelo of Arnhem te rijden? Laat ik nou Tyler naar Arnhem moeten brengen voor een logeerpartijtje op 1 juni… Dan kan ik dan wel even door naar Kamera Express.

Zo bedacht, zo gedaan en op 1 juni was ik dan zo tegen half 12 de eigenaresse van een gloednieuwe Canon EOS 6D Mark II! Zo blij als een klein kind kan ik het natuurlijk niet laten om gelijk het een en ander uit te proberen. Hailey is even bij opa en oma gebleven, terwijl ik Tyler weg bracht en de camera kocht. Ik haal haar op en trek daar de camera al uit de doos. Mijn ouders hebben best een heel donkere woonkamer, dus de perfecte plek om me gelijk te verbazen over de lichtsterke eigenschappen van de camera. Ik ben meteen verkocht. Wat een verbetering bij crop sensor. Wat een scherpte. Heerlijk! We zijn maar even naar ijsboerderij Dommerholt gegaan en hebben daar nog wat plaatjes geschoten. Zie hieronder het resultaat.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *