Blog Fotografie Persoonlijk

Septemberfeesten Ruurlo 2019

En dan staat er een oproepje op Facebook van de Oranjevereniging van Ruurlo. Ze zijn op zoek naar een fotograaf voor de donderdagavond. Ik vraag oma of ze eventueel zou kunnen oppassen en meld mij aan. Helaas waren er al andere fotografen me voor. Wel wilde men me nog graag op een soort van reservelijst houden. Helemaal prima. ย 

Voor mezelf zou ik toch al met Hailey mee gaan naar de tent om te fotograferen, maar leuker zou het natuurlijk zijn om dit voor de Oranjevereniging te doen. Ik bied dit aan en het aanbod wordt aangenomen. Dus sta ik vrijdagochtend in een oranje shirt met mijn camera op het feestterrein. Wat een leuke spelletjes en wat vermaken de kleuters zich goed bij de poppenkast! Heerlijk om te mogen vastleggen.

In de middag gaan we samen met oma naar de kermis. Draaien in de draaimolen, eendjes vangen voor speelgoed dat binnen een dag uit elkaar ligt en kijken naar de grotere kinderen die al wel in de botsauto’s mogen. We nemen traditiegetrouw oliebollen mee en gaan weer naar opa, waar kapster Elise tegen 4 uur voor de eerste keer sinds haar verlof ons haar weer komt fixen. Frank komt ook nog ergens in die tijd binnen wandelen voor een weekend Ruurlo en als Elise klaar is gaan we met zijn allen eten. Tyler blijft lekker bij opa en oma logeren, zodat hij de volgende ochtend niet met ons mee hoeft naar Hailey’s zwemles. Handig geregeld weer ๐Ÿ™‚

Zaterdagochtend mogen we om 8.30 aantreden. Hailey heeft er weer zin in en doet goed haar best. Ze vindt het echt leuk, die zwemlessen. Zelf vind ik het langzaamaan wel een keer tijd worden voor de afrondende fase, maar toe maar ๐Ÿ˜‰ Hailey en ik gaan bij de AH even snel wat boodschappen doen en daarna Tyler ophalen. Even naar huis, waar oma dan net voor de optocht weer onze kant op komt. Even gezellig naar de optocht kijken. Zonder camera, gewoon relaxt kijken wat er langs komt. Hailey treft een klasgenootje om naast te zitten en Tyler is wat aan het stunten op het meerijzitje van de wandelwagen en kijkt af en toe tussendoor naar wat er de revue passeert. Maar eigenlijk kan hij niet wachten tot de laatste wagen voorbij is, want dan gaan we weer naar de kermis! Nog 2 ritjes per kind in de draaimolen en ze mogen nog blikgooien of touwtje trekken. Hailey kiest voor blikgooien en Tyler daarom eigenlijk ook. Hoe schattig: 2 van die hummels die proberen die blikken om te gooien en die ballen die alle kanten op vliegen. Ach, altijd prijs he bij die tenten en dikke schik, dus prima.ย We zijn al snel weer thuis, waar eerst nog even een ijsje gegeten wordt en gespeeld wordt met het gewonnen speelgoed. Tyler ligt al op tijd in bed, waardoor hij niet mee gaat, maar ik alleen met Hailey de verlichtingsroute ga rijden. Mooie creaties zijn we weer gemaakt. Hailey kijkt haar ogen uit. Ze houdt het ook de hele weg vol, al kletsend over van alles en nog wat.

 

 

 

 

 

 

Ergens tussendoor kreeg ik de vraag vanuit de Oranjevereniging of ik de foto’s van de prijsuitreiking van de optocht ook zou willen maken. Oma wil wel even op de kinderen passen en zou dit sowieso al tijdens de optocht doen vandaag, zodat ik die zou kunnen fotograferen. Mooi op tijd ben ik bij de Parel, waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Blije, mooi uitgedoste mensen op de foto zetten. Ik hou d’r van! Na de prijsuitreiking door naar het plekje bij de kerk waar ik gisteren met oma en de kinderen ook heb gestaan. Dat leek me wel een prima plekje om de optocht te fotograferen. Voor mezelf in dit geval, niet voor de Oranjevereniging.

 

 

 

 

 

Schoonzusje Karin was wezen Fruhshoppen en staat aan de andere kant van de weg. Ik word geroepen en de dames poseren even voor een vriendinnenplaatje. Ook een heel aantal van de deelnemers van de optocht gaan er even voor staan als ze mij met mijn camera zien of zetten hun mooiste glimlach op. Leuk! Snel even naar huis na de tijd om de foto’s van de prijsuitreiking vast te bewerken en versturen. Dan de kinderen ophalen bij opa en oma, thuis eten en dan is het weekend alweer voorbij. Kindjes het bed in en ik aan het editten.

Op het moment van schrijven ben ik ongeveer halverwege al die foto’s, want er zijn gewoon weer te veel leuke plaatjes uit gekomen. Volgens mij begreep ik in de ochtend dat er 26 deelnemers zijn deze editie en dan heb je nog de muziekcorpsen/-verenigingen, dus ja… ย Dat wordt morgen verder met de rest, om ze hopelijk uiteindelijk op www.oypo.nl/gerdioonk te kunnen zetten. Wat een fijne hobby heb ik toch! ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *