Blog Fotografie Persoonlijk

Over drukte, ziektekiemen en ander tijdverdrijf

Het leven van een alleenstaande moeder/hobbyfotografe gaat niet altijd over rozen. Snotneuzen en ziektekiemen zijn aan de orde van de dag in deze periode van het jaar. Van mij mag het heel snel zomer worden, want ik ben er wel klaar mee.

Hailey was altijd veel ziek tot haar 4e levensjaar. Daarna werd het stukken beter. Iedere griep die de ronde deed pakte ze wel mee. Ik zeg vaak dat Tyler in alles de overtreffende trap is, wat ook in dit geval zeker waar is. Net voor de kerstvakantie zaten zijn vader en ik met hem bij de huisarts, omdat ie toch wel veel bleef spugen en om de haverklap koorts had. Dan ging het even een dagje wat beter, maar dan knapte hij zo weer af en draaide de wasmachine weer overuren. Wat voelde het mannetje zich ellendig. Gelukkig had hij een fijne kerstvakantie, maar hij bleef moe en bij vlagen weer koortsig (en dan bedoel ik temperaturen hoog in de 30 of zelfs boven de 40 graden) en eigenlijk gewoon niet zichzelf. Afgelopen week zaten we dan ook opnieuw bij de huisarts en kregen we een blad mee om te gaan bloedprikken. In het ziekenhuis maar even met zo’n kleintje, waar ze daar een aparte kamer voor hebben en hij een heus “dapperheidsdiploma” kreeg. Het interesseerde hem niet zo veel, dat diploma. Die spelletjes in de wachtkamer, die wilde hij doen. 😉

Hailey gaat een stuk beter op het moment (ze is dan ook al bijna 6 en heeft wat meer weerstand of zo?) wat het ziek zijn betreft. Her en der wat last van oorpijn, wat natuurlijk ook erg vervelend is, maar het is in ieder geval niet spugen, hangen en lamlendig zijn en met een avondje/nacht weer over. Zij had daarentegen enorm veel last van driftbuien. Een paar per dag en wel iedere dag, zonder falen. Ook iets waar je erg druk mee kunt zijn.

Zelf was ik ook een week goed ziek, waarschijnlijk doordat Tyler me had aangestoken. Je ontkomt er dan niet aan lijkt het. Slapen, slapen en nog meer slapen was wat ik deed die week. Weer een week voorbij.

Dan was er nog een voortgangsgesprek voor Hailey op school en een kennismakingsavond voor de ouders van de klas van Tyler, die eind maart ook mag beginnen. En de voorbereidingen van een vrijgezellenfeest en verjaardagen, een uitgebreide gehoortest voor Tyler, enz.

In de weekenden dat ik geen kinderen in huis had, of ze bij opa en oma logeerden, fotografeerde ik wel wat aan sport, een kleine dame die alweer 1 ging worden, een prachtig stel katten en waren Jeannette en ik zondag in de Orchideeënhoeve, maar verder stond het ook voor de fotografie wel een beetje stil. Op naar het mooiere weer, zou ik zeggen. Weer lekker buiten vooral veel gezinnen/stelletjes/kinderen fotograferen en natuurlijk de 2 (misschien 3) bruiloften vastleggen die op de planning staan.

Maar verder is het even wat tijd steken in het huis op orde brengen, spullen uitzoeken, enz. Die dingen die je doet als je niet naar buiten kunt zonder drijfnat te worden. 😉

Voor nu… laat het me vooral weten als je bijvoorbeeld bij de CactusOase of een andere overdekte plek (de hal in Borculo kan ik ook nog gebruiken) foto’s gemaakt zou willen hebben. Hartstikke leuk natuurlijk, daar heb ik altijd zin in en plan ik graag wat tijd voor in!

Een leuke win-actie zal ik rond mijn verjaardag (13 maart) zeker nog gaan houden, want “wie jarig is trakteert” natuurlijk. Houd Facebook, Instagram en deze pagina vooral in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *