Blog Fotografie Geen categorie

Alweer 1 jaar oud!

Norah-Mae is een van mijn vaste gezichtjes voor de camera. Haar mama mocht ik al fotograferen toen Norah-Mae nog in de buik zat, toen ze net geboren was hielden we een newborn-shoot en even geleden werd deze dame alweer 1 en had ik haar opnieuw voor de camera voor een cakesmash.

in de buiknewbornbijna 1

Toen ik zo’n anderhalf jaar geleden wat oefenshoots wilde gaan doen, reageerde mama Anita vrijwel gelijk voor een bellyshoot. Wat was dat leuk! Maar was was ik ook nog onervaren in het fotograferen! Daar waren natuurlijk ook de oefenshoots voor, om beter te worden. We spraken op dat moment al af dat ik terug zou komen voor een newbornshoot, wanneer de kleine dame geboren zou zijn. Zo gezegd zo gedaan, dus stond ik een paar maandjes later met lampen, achtergronden en andere toestanden op de stoep. Ook dit was echt superleuk om te doen. Wat een schatje en wat fijn om van alles te mogen uitproberen. Hier besloten we ook al dat we nog een shoot zouden doen, wanneer Norah-Mae wat ouder zou zijn om de volgende fase vast te leggen. Alleen die keer had deze eigenzinnige dame er totaal geen zin in. Dat kan natuurlijk ook. We hebben het een en ander geprobeerd, maar moesten ons verlies nemen die keer 😉

Half januari daarentegen had mama Anita een leuke taart laten maken door haar schoonmoeder en had ik een achtergrond opgezet met wat ballonnen en slingers enz. Norah-Mae werd tenslotte bijna 1 en dat zouden we vastleggen in een cakesmashshoot. Een van mijn bucketlistshoots. Een gratis shoot dus, inclusief 1 foto naar keuze. Op de zaterdagochtend, verschenen Norah-Mae, haar mama en grote broer Jayden bij mij thuis. Even keek Norah-Mae wat rond, voordat ze eens ging bekijken wat er allemaal voor haar klaar stond.

Eerst een paar plaatjes zonder taart, kijken of de lampen goed staan en mijn instellingen op de camera checken. Dat had ik natuurlijk voor de tijd ook al wel gedaan, maar zonder Norah-Mae in het plaatje. Dus dan moet je vaak nog een beetje bijstellen wanneer het model er daadwerkelijk is. Mijn ondergrond was blijkbaar heel interessant, maar de ballonnen ook en natuurlijk de (stoffen) rozenblaadjes op de grond. Ze wilde zelfs al wat lachen voor de camera. Top!

Na deze paar plaatjes zonder taart was het dan toch echt tijd om te klaaien. 🙂 Ik weet van mijn kinderen nog dat ze op hun 1e verjaardag een vorkje wilden bij hun taart en dat die mooie klaaifoto’s aan mijn neus voorbij gingen. Het was dus even afwachten wat Norah-Mae ging doen. Wat voorzichtig in het begin, maar uiteindelijk ging ze los. Norah-Mae is dus het tegenovergestelde van mijn kinderen. Good fun!

Voor mij was het een mooie ochtend om het een en ander te leren over binnen foto’s maken. Waar zet je je lampen neer? Hoe plaats je je flitsers? Hoe stel je alles in? Waarom flitst het geheel soms wel en soms niet? En nog zoveel meer. Bovendien kreeg ik de kans om mijn nieuwe (extra) camera, de Canon M50, uit te proberen. Na afloop had ik een heel aantal foto’s waar ik heel tevreden over was. Zowel gemaakt met de 6D als de M50. Uiteraard was er verschil en waren de resultaten van de 6D in vergelijking beter, als je het technisch bekijkt. Maar dat mag ook wel gezien het prijsverschil. Echter denk ik dat de foto’s van de M50 ook heel prima voldoen aan mijn eisen, wanneer ik helemaal goed door heb hoe het handige kleine dingetje precies werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *