Blog Fotografie

MTB’ers op 1e Paasdag

Ja hoor, er was vanmorgen weer wat tijd om te fotograferen. Om 14.00 bij mijn ouders zijn voor de Paasgourmet, dus maar vroeg uit de veren om op tijd langs de route van Ruurlo te kunnen staan. Nog eerder dan ik op ga staan zit er al een “facebookvriend” op de fiets! Vroege vogel! ,,Dat vind ik heerlijk, want dan is het nog lekker rustig. Bovendien moeten we straks nog ergens zijn voor de Pasen,” aldus Henny.

Het is nog net geen 9 uur als ik mijn eerste plekje inneem. Oef… het is wel weer koud zeg! Hoogtijd voor wat mooier voorjaarsweer, maar dat lijkt nog wel even op zich te laten wachten. En dan is het ook nog eens zo dat ik waarschijnlijk weer net even te vroeg ben, want het eerste kwartier zie ik geen fietser voorbij komen. Wel veel wandelaars en hardlopers… Maar ja, daar ben ik niet voor geĂŻnstalleerd natuurlijk. Even appen met een vriendinnetje biedt wat afleiding van de kou en is uiteraard ook gewoon gezellig. Toch wel een uitkomst hoor, die telefoons. Gelukkig blijk ik er niet voor niets te zitten. Als het eenmaal loopt, loopt het best goed door. Mooi!

Vanaf mijn plekje rechts van de parkeerplaats zie ik steeds een groepje renners oversteken naar de Dekkersweg, omdat ze op dat punt in het parcours de aansluiting naar Barchem/Lochem pakken. Dat betekent wel dat ik verkeerd zit, dus tijd om te verplaatsen. Wanneer ik daar net mee bezig ben komt Henny langs fietsen. We maken een kort praatje en ik fotografeer hem niet veel later ook nog even als hij over het fietspad terug komt fietsen en ik onderweg ben naar mijn andere plekje. Toch ook best een heel leuk plaatje geworden.

Op mijn 2e plekje hoor ik ineens een groep fietsers aankomen. Het geluid komt echter niet van de goede kant. Ze blijken achter me langs te fietsen, maar het was een te mooi beeld om me niet even om te draaien en de ontspanknop in te drukken. De sfeer zit er goed in bij eigenlijk alle fietsers die me passeren over het singletrack of de zandweg achter me. Dames, heren en kinderen komen voor mijn lens langs en vrijwel iedereen roept iets in de richting van “goedemorgen”. Een aantal MTB’ers komt even een praatje maken en informeren waar ze de foto’s kunnen vinden.

Zo tegen 12en wordt het een stuk rustiger en houd ik het voor vandaag voor gezien. Mijn voeten zijn inmiddels wel dusdanig koud dat ze vast niet meer warm gaan worden en ook mijn vingers protesteren flink over de temperatuur. Omdat ik nu vertrek kan ik thuis nog even onder de douche. Zeker niet vervelend. En nu… nu is het half 12 in de avond. De foto’s zijn op dit moment aan het uploaden naar www.oypo.nl/gerdioonk. Wanneer dit klaar is zo meteen kan ik een post maken op Facebook en dan is het toch echt wel tijd om het bed op te zoeken.

Morgen was het de planning om opnieuw in Ruurlo te gaan zitten, maar mijn broertje blijkt ook te gaan fietsen. Het is even afwachten welke route hij pakt met zijn fietsmaatje, of ik in Ruurlo zit of toch ergens anders. Houd mijn Facebook vooral in de gaten als je een leuk kiekje van jezelf zou willen en je gaat morgen op de fiets rond. Het kan maar zo zijn dat je mij treft 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *