Blog Fotografie

Iets nieuws proberen bij de RGV

Een tijdje terug liet ik weten beschikbaar te zijn voor het fotograferen van trainingen. Trainingen van verenigingen die altijd al buiten trainen of ivm de coronaregels creatief moeten zijn en noodgedwongen buiten hun skills bijhouden, zo goed en zo kwaad als dat gaat. Afgelopen woensdag was ik bij de selectietraining van de Ruurlose Gymnastiek Vereniging.

Turnen doe je natuurlijk het liefst binnen. Daar zijn de toestellen, daar is een vloer en ga zo maar door. Alleen maken de Coronamaatregelen dit dus onmogelijk. De sporthal en de gymzaal zijn in beheer van de Zwembadstichting, evenals het zwembad zelf. Met deze reden kan de Gymvereniging (zolang het zwembad nog niet geopend is voor het grote publiek, neem ik aan) gebruik maken van het grasveld dat bij het zwembad hoort.

Er zijn matten en een soort van lucht-matras (geen idee hoe het ding echt heet) en nog wat andere attributen verhuisd van de sporthal en de gymzaal naar het zwembad. Daar moeten de meiden het deze woensdagmiddag mee doen. Tenminste… dat en de loungeset die er staat en de bankjes die vast in de grond verankerd zijn, want ook daar kun je wat op doen, zo blijkt.

Ik moet zeggen dat de onderdelen die hierboven in de foto’s te zien zijn wel binnen mijn comfort zone liggen qua fotografie en instellingen van mijn camera. Maar als de dames flikflaks en salto’s gaan maken, of iets anders gaan doen waarvan ik de namen niet ken, dan wordt het toch gelijk een heel ander verhaal. De MTB gaat ook snel, dacht ik. Deze fotografeer ik met een sluitertijd tussen de 1/640 en de 1/800. Het blijkt dat bij turnen een sluitertijd van minimaal 1/1000 wel gewenst is. Dat maakt echter de foto ook een stuk donkerder, wat dan weer lastig was met de schaduw waarin dat lucht-matras-ding moest liggen omdat ie in de zon te snel leeg liep.

Er zijn best een aantal leuke plaatjes uitgekomen, maar het is allemaal nog niet zo scherm en goed getimed als ik het graag zou willen. Kortom: ik moet nog maar eens gaan oefenen om er wat meer feeling voor te krijgen. Al denk ik dat dat prima in orde komt, aangezien mijn 7-jarige dochter nog een hele tijd zou kunnen gymen/turnen voor ze er te oud voor is of er genoeg van heeft. Voor alsnog is ze superenthousiast, dus lijken we nog wel even aan deze vereniging “vast te zitten”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *