Blog Fotografie

De laatste schoolweek voor de vakantie

Oh wat was dit een heerlijke week qua fotografie. Eigenlijk heb ik alleen woensdag en vanmorgen plaatjes geschoten, maar het was zo leuk, dat ik er wel even op kan teren denk ik. 🙂 Zo’n afscheid van de basisschool en de eerste kleuterjuf is toch wel heel fijn om vast te mogen leggen.

Woensdag begon ik bij Petra Klumper, die een kapperszaakje aan huis heeft. In haar stoel deze middag een paar meiden die ’s avonds naar het gala zouden gaan op de school waar ik in de Ouder Raad zit. Er was een film opgenomen door de leerlingen in plaats van de musical op het podium, wat normaal de afsluiting is. Deze film zou die avond getoond worden in de school. Alles coronaproof natuurlijk. Verdeeld over 9 lokalen en een tafeltje per huishouden. Het thema: gala. Deze dames lieten de hairstyling aan Petra over en ik mocht hier fotograferen. Leuk voor later. En ik zoek zelf nog even 2 paar oorbellen uit, want die verkoopt Petra ook. 🙂

Even snel naar huis om een beetje pastasalade naar binnen te werken en door naar school. Ballonnenboog, rode loper, welkomstdrankjes, popcorn, hapjes, fris, alles is er. Bij aankomst is het ook nog droog, maar dat zou niet lang zo blijven. Sterker nog, wat later stond ik werkelijk in de stromende regen te fotograferen en het koffiemoment op het plein viel letterlijk en figuurlijk in het water. Zo jammer. Gelukkig zijn leerkrachten creatieve mensen en was er de afgelopen anderhalf jaar overal wel een oplossing voor. Dat was nu niet anders. Iets eerder de lokalen in dan maar, want daar is het gewoon lekker droog. Maar natuurlijk niet voordat ik de leerlingen en de ouders/verzorgers op de foto had gezet op de rode loper. Tijdens de film nog even wat sfeerplaatjes en na afloop buiten ook nog. Als afsluiter nog een teamfoto, waarbij iedere medewerker natuurlijk wel op anderhalve meter moest staan. Even snel van camera wisselen dus. Daarmee was deze avond ook klaar.

Als laatste heb ik vrijdagochtend nog groep 1, de klas van Tyler, op de foto gezet bij het aanbieden van het klassencadeau. Omdat er nog kinderen een hoog aantal decibellen aan het produceren waren op het plein, hadden we nog even tijd om de juf met de verschillende kinderen op de foto te zetten. Superleuk voor de (school)fotoalbums natuurlijk. De fleurige klimwand als achtergrond en rode accenten in de kleding van juf en de kinderen, ivm het afscheid van juf Anneke. Het zorgde voor fleurige beelden.

En dan zit dit schooljaar er alweer op. De leerlingen uit groep 8 worden brugpiepers, Hailey gaat naar groep 4 en Tyler zal na de vakantie beginnen in groep 2. Wat gaat het hard, wat worden ze snel groot! En wat heeft de school het afgelopen jaar goed haar best gedaan om zo veel mogelijk activiteiten, zij het in aangepaste vorm, door te laten gaan. En ja, dan heb je mondkapjes op de foto’s. Daar kwam zowel bij de kapper als op school tijdens het gala een opmerking over. Maar ik denk dan alleen maar: ,,Eigenlijk is dat ook wel weer heel typerend voor deze periode en horen ze er gewoon ook bij.” Dat was dan ook wel weer waar. Laten we maar hopen dat dat na de zomervakantie anders gaat zijn. En zo niet… dan niet… dan komen we daar ook wel weer overheen. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *