Blog Fotografie

Panning blijft lastig

Vandaag kwam de Ronde van de Achterhoek praktisch langs mijn voordeur. Hoewel ik al op de MTB route was geweest om wat panning uit te proberen voor Fotoclub Berkelland, dacht ik dat dit ook wel een leuk onderwerp was om te proberen.

Tegen 14.00 zouden ze langs moeten komen. Na een tijdje praten met de verkeersregelaar komt inderdaad de motorrijder met het groene hesje langs. Hij geeft aan dat het dan nog een minuutje of 10 zal duren voor de eerste wielrenners voorbij gaan schieten. Ik kies mijn plekje en zorg dat mijn instellingen goed zijn. C1 op “gewone” instellingen en C2 op de panning instellingen. Laat ze maar komen dan…

Enigszins gedesillusioneerd liep ik een tijdje later weer terug naar huis. Ik verwacht op dat moment dat er geen enkel panning shot is gelukt. Het gaat zo ontzettend snel, deze sport! Bovendien zijn er zo’n 4 renners die niet in de grote groep meefietsen. Als ze dan nog vaker dan 1x langs komen is dat tot daar aan toe, dan pak je gewoon de volgende ronde een andere renner als focus. Dat is dus vandaag niet het geval, helaas. Misschien had ik de panning in dit geval gewoon achterwege moeten laten en alleen “gewone” foto’s moeten maken.

Bij het bewerken blijkt dat er toch nog een foto of 5 enigszins redelijk zijn. Dat houdt niet over natuurlijk, maar het is meer dan ik verwachtte toen ik naar huis liep. Ach… weer wat geleerd… volgende keer beter en gelukkig heb ik al een foto van op de MTB route die ik wel in kan leveren.

Doe jij nou aan iets van skateboarden/bmx’en of iets in die richting en lijkt het je leuk om wat foto’s te hebben van jouw sport? Neem dan even contact op. Dan kunnen we wat regelen, zodat ik kan oefenen en jij er wat leuke plaatjes aan overhoudt. 🙂 Stuur gewoon even een mailtje naar info@gerdioonk.com en dan kunnen we het eens bespreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *