Blog Persoonlijk

Eyes+ More

Eyes+ More verdient even een plekje in mijn blog. Dat doen ze eigenlijk al een tijdje, maar gisteren spande wel de kroon. Laat ik eerst even uitleggen hoe ik bij deze ”brillenketen” terecht ben gekomen.

Hailey was destijds eigenwijs tijdens de ogentest van het consternatiebureau. Tyler daarentegen kon het echt niet goed zien. Dat werd dus een verwijzing naar een orthoptist en er mocht een bril uitgezocht gaan worden.

De eerste bril, of eigenlijk 2 brillen, zochten we uit bij Pearle. Ook niets mis mee. We werden heel goed geholpen, maar na aftrek van wat de verzekering eens in de 3 jaar bijdraagt, stond er nog 260 euro op de kassa… k’ching!

Bij diezelfde opticien liet ik niet veel later ook eens mijn ogen opmeten. Aan het eind van een dag had ik namelijk wel vaak hoofdpijn. Er blijkt al snel dat ik niet zozeer last heb van dat ik dingen niet goed zie, maar wel van het feit dat mijn ogen continu aan het scherpstellen zijn vanwege een prisma-afwijking. Men legde me dit uit als de lens van een camera die de focus zoekt. Mijn ogen doen dit dus ook de hele dag, waar je moe van wordt en hoofdpijn van krijgt. Klonk logisch.

Anyway, ook ik moest een bril en kon ongeveer hetzelfde afrekenen als Tyler, na aftrek van de verzekering. Tja, dat zal dan wel zo zijn en dat doe je dan. Maar toen kwam na een tijdje de controle bij de orthoptiste en waren Tyler’s ogen vooruit gegaan. De cilinder die hij heeft bleef en moest gecorrigeerd, maar de sterkte kon wel anders. Okay… wat moet dat moet, maar bij de verzekering geldt -ook bij kinderen met nog groeiende ogen- dat ze maar eens in de 3 jaar uitkeren voor een nieuwe bril. Slik…

Ik noemde dit bij een goede vriendin, die zelf bril dragend is en een zoon had die als jonger jochie ook regelmatig een andere bril moest. Zij adviseerde Eyes+More, waar ze altijd 2 complete kinderbrillen voor 99 euro hadden. Dat zijn andere bedragen! Mooi!

En zo maakte ik een afspraak in Winterswijk en zocht met Tyler 2 nieuwe brillen uit. Terwijl we daar zo waren, zag ik ook van alles leuks voor mezelf. Ze hadden op dat moment ook een leuke aanbieding voor volwassenen: 3 complete brillen voor 200 euro. Interessant. Echter bleek dat ze in Nederland niet met prisma’s overweg konden, maarrrrr er was wel een filiaal in Bochelt, 20 minuten verderop waar dat wel kon.

En nu komt de reden, naast de vaste prijzen per bril ongeacht het montuur/soort glazen, waarom ik ben blijven plakken bij Eyes+ More. Ik kon mijn monturen uitzoeken in Nederland, de medewerkers gingen een mail sturen naar Bochelt dat ik er aan kwam (mijn Duits is ruk, dus dat was heel fijn) en dan gingen ze daar de glazen er in zetten. En zo had ik 3 nieuwe brillen om te dragen.

Afgelopen jaar bleek rond de zomer dat ook Hailey een bril nodig had en dus zijn we nu alle 3 bij Eyes+ More. Woensdag zochten we voor de kinderen beide 3 nieuwe brillen uit, omdat de aanbieding op dit moment 3 kinderbrillen voor 100 euro was. 2 met meekleurende glazen en 1 zonder voor wanneer je op de foto gaat ­čśë. Superhandig. Zelf had ik mezelf ook nog nieuwe brillen beloofd wanneer er weer een mooie aanbieding zou zijn en die was er nu, dus maakte ik woensdag een afspraak voor mezelf voor gisteren (zaterdag 7 mei).

Er werd alle tijd voor me genomen, terwijl ik 4 brillen uitzocht. Ik had er wel 10 kunnen kiezen als ik alle geld van de wereld had, maar bij 4 moest het blijven, want dat was de aanbieding: 4 complete brillen voor 299 euro. Daar zit er ook eentje tussen met meekleurende glazen. Ik geloof dat je die ene bril nog niet voor dat bedrag zou kunnen krijgen bij een andere opticien, dus ik was sowieso al blij. Maaaaaarrrrr toen waren we nog maar in Winterswijk en eigenlijk zijn dit de standaard dingen (prijs en service) waarom ik bij deze keten ben blijven plakken.

Okay, monturen afgerekend en op naar Bocholt. Met een kwartiertje waren we er, maar was het wel erg lastig om de parkeerplaats te vinden waar we de vorige keer stonden. Of eigenlijk om ├╝berhaupt een parkeerplaats te vinden was een drama. Er bleek een Cityrun te zijn? We kwamen in de parkeergarage terecht, waarvan we al snel besloten dat we daar de volgende keer gewoon ├╝berhaupt zouden gaan staan, maar dat terzijde. Op naar de Eyes+ More.

Het was er verdacht rustig en we bleken net voor sluitingstijd binnen te vallen. Vanwege die genoemde cityrun ging alles eerder dicht. Eigenlijk wilden ze ons naar huis sturen, maar de oudere van de 2 aanwezige medewerkers besloot ons toch nog even te helpen en pas na ons vertrek de deuren te sluiten. Superfijn, want anders had ik met mijn brillen op een ander moment terug gemoeten en dat zou dan toch weer een week later geworden zijn denk ik.

Kortom: hoogtijd voor een vermelding op mijn site en een aanrader als je zelf toevallig brildragend bent. Ga er eens kijken, wie weet is het ook wat voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *