Blog Fotografie

75+2 jarig jubileum

Het kan bijzonder lopen hier zo in de achterhoek. Zo sta je als second shooter op een bruiloft, waar een collega de ceremoniemeester blijkt te zijn. En zo leg je een 77-jarig jubileum van de scouting vast, waar je, naast de zojuist genoemde collega, nog eens 2 Avonturijn dames tegen komt. Leuk hoor, ik hou er wel van, die lastminute acties waar je dan ook nog eens bekenden tegen het lijf loopt.

27 mei zag mijn collega mij fotograferen en vorige week vroeg ze me of ik toevallig zin en tijd had om zaterdag 11 juni te fotograferen bij de Scouting in Borculo. 2 jaar geleden zouden zij hun 75 jarig jubileum vieren, maar daar kwam iets tussen. Iets met een C dat de hele wereld nogal lam legde. Maar nu mag het weer en werd het dus 75+2 en dat mocht ik tussen 12 en 2 uur vastleggen. Het werd iets langer, vanwege een beetje uitloop, maar who cares? De zon scheen en het was gezellig, dus helemaal prima.

Op het veld waar ik even voor 12 uur aan kom lopen staan wat spellen opgesteld en wordt er gebruik gemaakt van de klimwand. Die klimwand zal ik straks ook op moeten (gelukkig via de trap aan de achterkant) om al die leden in een grote groepsfoto vast te kunnen leggen. Geen hoogtevrees? Geen hoogtevrees, dus geen probleem.

Er wordt lekker vrij gespeeld, gegeten, nog even gespeeld en dan is het tijd voor de groepsfoto’s. Niet het meest gunstige tijdstip, want de zon staat hoog aan de hemel wel heel fel te branden. Het is dan ook wel warm daar bovenop die toren en ik verbrand (zo blijkt later) ook wel aardig. Ik heb wel muggenspul gebruikt, maar geen zonnebrandcreme gesmeerd. Beetje jammer. Vanwege die felle zon hoog in de lucht schuiven we de groep een klein stukje op naar links. Voorkomen dat er een beetje tegen de zon ingekeken moet worden kunnen we niet, maar dit is beter dan midden op het veld.

Van 12 meter (ik heb me laten vertellen dat dit het was) hoogte naar beneden schreeuwen werkt ook niet al te best, zo blijkt. Ik ben moeilijk te verstaan, dus zitten er wat gaten in de foto, maar goed… iedereen staat er op. Als 77 opstellen lukt ook niet of wordt niet meer aan gedacht. Ik probeer het vanaf boven te communiceren, maar het komt niet over en er wordt geen aanstalten gemaakt in die richting. Nou ja… geeft niets, waarschijnlijk had het toch teveel tijd en moeite gekost om die 2 7’s naast elkaar opgesteld te krijgen.

Als er voldoende groepsfoto’s zijn gemaakt wordt er nog een spel gespeeld met verschillende opdrachten. Opnieuw voldoende aanwezig wat ik kan fotograferen. Docustyle sfeerfoto’s. De tak van fotografie die ik het leukst vind. Er worden raadsels opgelost, ladders in elkaar gezet, met zijn allen op 1 stoel gestaan, enz. Ik loop tussen de verschillende opdrachten heen en weer en kan me lekker uitleven.

Als het spel klaar is, dan pak ik het boeltje in en vertrek naar huis. Eerst een schoon shirt aantrekken, want poeh, het was toch best wel warm zo in het zonnetje. Even snel een paar foto’s aanleveren die ook gelijk op Facebook verschenen en wat complimenten in ontvangst nemen 😉 Gisteravond en vanmorgen de bewerking afgesloten en vanmiddag de links verstuurd. Superleuk zo’n snelle opdracht tussendoor.

Scouting Borculo gefeliciteerd met die jubileum en dat jullie nog maar een tijd zo door kunnen met voldoende leden om de boel draaiende te houden. Jullie zijn een gezellige groep, dus daar zal het vast niet aan liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *