Blog Fotografie

Internationaal Karel Stegeman Jeugdtoernooi 2022

Of ook wel: International Karel Stegeman Youth Tournament 2022. De 36e editie van dit, altijd gezellige (hoogstwaarschijnlijk voornamelijk door het gezelschap) toernooi, is weer van start gegaan. We weten allemaal waarom er 2 (of waren het er 3?) lege pinksterweekenden waren, dus daar ga ik verder niets meer over noemen in deze blog. Deze week was er weer het fijne beeld van die vreemde jongens en hun begeleiders die door het dorp fietsten, op zoek naar het voetbalveld, een winkel, of het gastgezin waar ze deze dagen verblijven. En gisteren was er dan de opening van het toernooi en kon ik de eerste wedstrijddag (deels) vastleggen.

Traditiegetrouw spreek ik met Miranda af dat we elkaar op het voetbalveld zien. “Vroeger”, toen we beide nog geen kinderen hadden, waren we er vanaf de opening op dag 1 tot de finale op dag 3, continu bij. Nu kom ik aan lopen op het moment dat er net een moment stilte wordt gehouden voor wijlen Reina Stegeman en sta dus op de parkeerplaats ook even stil als ik dit hoor. De aftocht van de spelers en de vlaggendragers wordt net ingezet als ik de poort door kom. Ik schiet snel een paar sfeerplaatjes en ga dan eens kijken of ik kan achterhalen wie de eerste wedstrijden spelen en op welk veld. De 2 velden die gebruikt worden hebben andere namen gekregen, waar ik niet uit wijs kan worden. VV Ruurlo loopt al snel warm op het 2e veld, dus zal ik me daar maar eens naartoe begeven, terwijl ik een berichtje van Miranda krijg dat zij en Ayanna ergens gedurende de eerste wedstrijd aan zullen sluiten.

VV Ruurlo is doorgaans tijdens dit toernooi de hekkensluiter en als ze een doelpuntje meepakken wordt dit gevierd alsof ze de toernooiwinst op hun naam kunnen schrijven. Niet vreemd als je je bedenkt dat een samengesteld gelegenheidsteam van een amateurclub het op moet nemen tegen de A-jeugd van professionele jeugdopleidingen van bijvoorbeeld Vitesse, de Graafschap, SC Heerenveen, KV Mechelen, Kalmar FF en zo nog een aantal. Het niveau van de tegenstanders ligt hoog en zo ook de conditie van deze jonge mannen. Maar vandaag, op deze eerste dag van dit mooie toernooi, ben ik blij verrast. Er staat een goede keeper in de goal, de verdediging zit dicht en de aanval is niet bang of onder de indruk. Vitesse lijkt Ruurlo volledig te hebben onderschat, want zij krijgen met 0-1 aan de broek! Ik dacht dat het 1-1 was, maar de goal die ik dacht gezien te hebben is denk ik afgekeurd of zo. Hoe dan ook, kan Ruurlo met een goed gevoel de kleedkamers in en hun eerste feestje bouwen, waar Vitesse waarschijnlijk ongenadig onderuit de zak zal krijgen.

Na de 1e wedstrijd van Ruurlo verplaatsen Miranda, Ayanna en ik naar het 1e veld. Daar kijken we naar SC Heerenveen tegen de Graafschap en naar Fluminense FC tegen AC Horsens. Heel erg spannend vind ik de wedstrijden niet, maar we concluderen dat dat eigenlijk altijd wel een beetje het geval is op de eerste dag. De jongens moeten, zo zegt Miranda, vaak even in het toernooi groeien. Even ervaren dat het niveau best hoog ligt. En misschien wel even op hun ****** krijgen van de staf die is meegereisd om wat beter hun best te gaan doen. Morgen is het vast allemaal anders. 😉

Na deze wedstrijden zijn er nog 3 rondes te spelen, maar ik besluit dat ik het na de 2e (en laatste) wedstrijd van Ruurlo voor gezien ga houden voor vandaag. VV Ruurlo tegen Kalmar FF wil ik nog wel even zien. Wederom een mooi spektakel. Ruurlo krijgt een penalty tegen, maar ook eentje mee. De verdediging zit goed dicht en aanvallend komen ze best geregeld goed in de buurt van de keeper van Kalmar. De 1-1 blijft echter op het scorebord staan, dus winst en een gelijkspel voor Ruurlo vandaag. Dat is een hele goede oogst voor deze mannen op de eerste dag van het toernooi. Hopelijk hebben ze dit niet al te hard gevierd gisteravond en kunnen ze vandaag ook weer een goede prestatie neerzetten. We zullen het zien.

De foto’s die ik maak van de verschillende toernooidagen vind je uiteraard op http://www.oypo.nl/gerdioonk onder de directe link: https://www.oypo.nl/F23236C8646190CA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *