Blog Fotografie

Panning op de Kaleberg

Komende week had ik het al op de planning om naar de Kaleberg te gaan voor wat fotografeerwerk, maar vandaag kwam het ook zo uit dat ik even kon gaan shooten, terwijl de kinderen met oma donuts maakten. De perfecte ingelaste gelegenheid om de Panningtechniek eens wat verder uit te proberen.

Eerder deze week was ik al even gaan kijken of ik een geschikte plek kon vinden om te gaan staan op een deel van de Kaleberg waar ik nog niet geweest was. Vanmiddag nam ik daar mijn plekje in en liep ik nog een stukje verder de berg op. Volgens mij heb ik op zo’n 4 verschillende plekken een tijdje gestaan en best veel mensen op de foto gezet. Normaal fotografeer ik sporten met de 70-200 f2.8, maar nu wilde ik het eens uitproberen met de 50mm f1.8 voor de fun en om niet zo zwaar te hoeven slepen.

Die panningtechniek is best heel lastig. En uiteindelijk gooi ik in de nabewerking zeker 3/4 van de foto’s weg, maar dat schijnt er bij te horen. Het effect is wel heel tof, vind ik dan. De 50mm deed het op zich ook best aardig, maar volgende week mag de 70-200mm weer mee. Oordeel voor jezelf en laat vooral een berichtje achter over wat jij mooier vindt: planning of “gewone” mtb fotografie… Alle foto’s zijn te vinden op: https://www.oypo.nl/9BAC9BBE791F8D01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *