Blog Fotografie

Dierenpark Amersfoort

Lang leve de Vriendenloterij. Ik probeer iedere keer mijn loten op te zeggen, maar wanneer ik me bedenk: “Dat moet ik vanavond echt even gaan regelen,” heb ik weer een prijs gewonnen… Dus dan speel ik nog maar weer een maandje mee. Dit keer won ik tickets voor een uitje naar keuze. 4 tickets, waarvan ik er 2 afgelopen vrijdag met Jeannette heb besteed aan Dierenpark Amersfoort en in januari gaan we nog samen naar Wildlands. Mooie fotografie-uitjes en gezellige dagen.

’s Ochtends breng ik de kinderen naar de opvang en rommel ik nog wat in huis tot het tijd is te gaan tanken en Jeannette op te pikken. Die staat al klaar als ik aan kom rijden, dus kan zo instappen. Druk kletsend rijden we naar Amersfoort. De heenweg is het redelijk rustig op de weg. We kunnen goed doorrijden. Aangezien het geen vakantie meer is en een normale schooldag, is er nog parkeerplek genoeg. We gaan naar binnen, nemen een plattegrond mee en gaan eerst op zoek naar een koffietentje en het toilet. Ze hebben er een heerlijke “Snickers-taart” en warme chocolademelk met slagroom. Heel slecht natuurlijk, maar wel erg lekker. Als we dit achter de kiezen hebben, maken we gebruik van de toiletten en is het tijd om de camera’s tevoorschijn te halen. Let the games begin. 🙂

Meneer (denk ik) neushoorn gaat er echt even voor staan als we langs komen lopen. Eventjes, want als hij denkt dat we genoeg plaatjes van hem geschoten hebben, gaat hij er vandoor. Tijd voor ons om door te lopen. Wel even uitkijken bij het oversteken van het spoor om niet overreden te worden door de trein 😉

We struinen langs alle dieren, maar wel lekker tegen de route in. Gewoon omdat het kan en leuker is dan met de meute meelopen. Het langst staan we bij die leuke aapjes met die rode billen. Wat een heerlijke beesten zijn dat toch om naar te kijken. Het is een drukte van jewelste als 1 vrouwtje aan het gillen gaat. Zij heeft duidelijk de spreekwoordelijke broek aan, zullen we maar zeggen. De kleintjes die er bij zijn, zijn gewoon te schattig. Het is alleen totaal niet duidelijk welke kleine nu bij welke moeder hoort. Of voeden ze gewoon met z’n allen die kleine hummeltjes op? It takes a village, of zoiets.

Tussendoor eten we nog even een broodje kroket. Wat later dan lunchtijd, omdat die taart van vanmorgen zo vullend was. Uiteindelijk blijkt dat prima te zijn, want ook het avondeten doen we wat later. Na dat broodje gaan we het rondje afmaken en nog maar een keer naar een paar dieren die we al gezien hebben. Wel wisselen we nog even van lens. We begonnen beide met de 70-200mm f2.8 en switchen nu naar respectievelijk de 50mm en de 24-105mm. Dat fotografeert gelijk heel anders. Wel leuk voor de afwisseling.

Tijdens het eerst rondje kwamen we langs een leeg terrarium. Nu zat hier wel een leguaantje(?) in. Misschien dat we hier trouwens nog wel langer hebben gestaan dan bij de apen die ik eerder noemde. Het beestje stak namelijk steeds op de verkeerde momenten zijn/haar tong uit. Of wij drukten steeds op het verkeerde moment af, dat kan ook natuurlijk. Uiteindelijk lukt het dan toch om die tong vast te leggen. Creepy beestje wel.

Nog even afronden bij de uilen. Die hadden we nog niet vastgelegd. En langs de otters die net gevoerd worden. Dat was nog even een gelukje. De dierenverzorgster vertelt dat ze allemaal 1 visje krijgen per keer en dat ze dat ook eigenlijk niet van elkaar af pakken. Zij is van mening dat ieder dier een bepaalde intelligentie bezit en dat je ieder dier tot bepaalde hoogte gedrag kunt aanleren. Zo ook dat ze niet mogen zeuren om eten. Ik geloof niet dat dat helemaal lukt op dat moment, want het is nogal een geschreeuw als ze aan komt lopen met die visjes. Wel pakken ze inderdaad allemaal netjes 1 visje dat ze gaan oppeuzelen. Wat een tanden!

Na de otters is het echt wel klaar. Tijd om naar de auto te lopen. Het is dan iets na vieren. Toch een mooie lange dag in het dierenpark zou ik denken. De terugweg verloopt iets minder snel dan de heenweg. Niet een heel handig tijdstip om te vertrekken, met het oog op de spits op de snelweg. Gelukkig hebben we geen haast. We rijden naar Borculo en van daaruit halen we Chinees, zodat de mannen ook mee kunnen eten en niet apart hoeven te koken. Een mooie afsluiter van weer een gezellige dag fotograferen. Uiteraard weer voor herhaling vatbaar. Zoals geschreven gaan we in januari naar Wildlands en daarvoor vinden we vast ook nog wel verschillende gelegenheden om te gaan fotograferen samen.

Nieuwsgierig naar alle foto’s? Kijk dan even op: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.181981431080145&type=3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *